Vergoeding voor röntgenfoto's van je huisdier

Wil je dierenarts de binnenkant van je huisdier in beeld brengen? Dit kan hij doen door een röntgenfoto te maken. Welke vergoeding heeft OHRA voor röntgenfoto's?

Wat zijn röntgenfoto's van je huisdier? 

Met een röntgenfoto brengt de dierenarts delen van de binnenkant van je huisdier in beeld. Röntgenfoto’s worden gemaakt met behulp van röntgenstralen. Hiermee ziet je dierenarts bijvoorbeeld of je hond of kat last heeft van kreupelheid. Of dat hij een voorwerp in zijn maag heeft. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten röntgenfoto’s? 

Zijn de röntgenfoto’s en de klacht waarvoor de röntgenfoto's worden gemaakt medisch noodzakelijk? Dan ontvang je een vergoeding uit de basismodule Ziektekosten. Je kunt voor je huisdier kiezen uit 3 ziektekostenpakketten: een Basis-, Plus- of een Topdekking. Op deze pagina zie je in een overzicht wat de maximaal verzekerde bedragen per verzekeringsjaar zijn voor deze 3 ziektekostenpakketten. Het verzekerde bedrag geldt per verzekeringsjaar voor alle modules samen.

Heb je een extra module nodig voor röntgenfoto's? 

Nee, want de kosten hiervoor vergoeden wij vanuit de basismodule Ziektekosten. 

Heb je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je hebt geen eigen risico. 

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen. 

 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.