Vergoeding voor opname en verpleging in een dierenkliniek

Je huisdier wordt opgenomen en verpleegd in een dierenkliniek. Welke vergoeding biedt OHRA voor opname en verpleging?

Wat is opname en verpleging in een dierenkliniek? 

Opname en verpleging in een dierenkliniek is de behandeling van je huisdier voorafgaand aan een operatie. Of om na een operatie te herstellen. Denk aan verbandwissels, fysiotherapie, pijnstilling of andere medicatie. De behandelende dierenarts is verantwoordelijk voor de verzorging en behandeling van je dier. Een dierverpleger voert, samen met assistenten, de dagelijkse zorg en verpleging uit. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten opname en verpleging? 

Is opname en verpleging medisch noodzakelijk, dan ontvang je een vergoeding uit je module Ziektekosten. Je kunt voor je huisdier kiezen uit 3 ziektekostenpakketten: een Basis-, Plus- of een Topdekking. Op deze pagina zie je in een overzicht wat de maximaal verzekerde bedragen per verzekeringsjaar zijn voor deze 3 ziektekostenpakketten. Het verzekerde bedrag geldt per verzekeringsjaar voor alle modules samen.

Heb je een extra module nodig voor opname en verpleging? 

Nee, want de kosten voor opname en verpleging in een dierenkliniek vergoeden wij vanuit de basismodule Ziektekosten. 

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor opname en verpleging? 

Bij een dierenkliniek of een dierenarts. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.