Vergoeding voor MRI- of CT-scan bij je huisdier

Een dierenarts kan een MRI- of CT-scan gebruiken om delen van het lichaam te onderzoeken die hij met andere technieken niet of nauwelijks kan onderzoeken. Is het onderzoek medisch noodzakelijk, dan ontvang je een vergoeding van OHRA.

Wat is een MRI- of CT-scan bij huisdieren? 

Met een MRI- of CT-scan kan de dierenarts zeer kleine afwijkingen zien. Bijvoorbeeld een bloeding in de hersenen of een tumor. Een CT-scan maakt gebruik van straling. Bij een MRI-scan worden magneetvelden en radiogolven gebruikt. Een MRI- of CT-scan gebruikt de dierenarts bij delen van het lichaam die hij met andere technieken niet of moeilijk kan onderzoeken. Denk aan de hersenen, het ruggenmerg en de buikorganen.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten een MRI- of CT-scan? 

Ja, als het onderzoek medisch noodzakelijk is voor je huisdier, ontvang je een vergoeding voor de kosten van een MRI- of CT-scan. 

Heb je een extra module nodig? 

Nee, de kosten voor een MRI- of CT-scan vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten.  

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je betaalt geen eigen risico. 

Waar kun je terecht voor een MRI- of CT-scan van je huisdier? 

Je dierenarts kan een MRI- of CT-scan maken of je doorverwijzen naar een specialist.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.