Vergoeding voor homeopathie voor je huisdier

Homeopathie kan je huisdier helpen bij vocht- of huidproblemen. Maar ook bij chronische klachten zoals darmproblemen en problemen van het bewegingsapparaat. Welke vergoedingen heeft OHRA voor homeopathie voor je huisdier?

Wat is homeopathie? 

Homeopathie is een geneeskunde die het zelfherstellend vermogen van het lichaam prikkelt en activeert. Veel chronische klachten bij dieren kun je homeopathisch aanpakken. Klachten waarmee je bij een homeopathisch werkende dierenarts terecht kunt, zijn onder andere huid- of vachtproblemen. Denk aan eczeem, blaasproblemen, luchtwegaandoeningen, stress, maag-darmproblemen en problemen van het bewegingsapparaat. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten homeopathie? 

Nee, er is geen vergoeding vanuit de basismodule Ziektekosten. Maar je kunt hier wel de module Aanvullend voor afsluiten.  

Welke vergoedingen biedt de module Aanvullend voor homeopathie? 

Binnen de module Ziektekosten kun je kiezen voor een Basis-, Plus- of Topdekking. Heb je de extra module Aanvullend ook afgesloten (in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie*)? Dan ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding ontvang je alleen als de specialist op de lijst van homeopathisch werkende dierenartsen van de KNMvD (www.scwd.nl) staat. 

  • Met een Basisdekking is de vergoeding maximaal € 150,- per verzekeringsjaar
  • Met een Plusdekking is de vergoeding maximaal € 200,- per verzekeringsjaar 
  • Met een Topdekking is de vergoeding maximaal € 250,- per verzekeringsjaar 

* De extra module Aanvullend kun je alleen in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie afsluiten. 

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je hebt geen eigen risico.

Waar kun je terecht voor homeopathie? 

Een dierenarts die op de lijst staat van homeopathisch werkende dierenartsen van de KNMvD (www.scwd.nl). 

 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.