Autorijden na bevalling

Autorijden na een bevalling is een onderwerp dat veel nieuwe moeders bezighoudt. Na een bevalling gebeurt er veel in het lichaam. Het is goed om te begrijpen hoe deze veranderingen van invloed kunnen zijn op je rijvaardigheid. Lees waarom het belangrijk is om te wachten met autorijden na de bevalling.

Autorijden na bevalling: mag het? 

Nadat je bent bevallen, heb je waarschijnlijk een tijdje nodig om daarvan te herstellen. Het is daarom niet verstandig om gelijk na je zwangerschap en bevalling in de auto te stappen. Over het algemeen is het advies om minstens twee weken te wachten, voordat je weer achter het stuur kruipt. Ook is het goed om na te denken over een schade inzittendenverzekering, als je samen met je baby met de auto op pad gaat. Lees waarom een schade inzittendenverzekering voor jou van pas kan komen.  

Ben je bevallen met een ​keizersnede? Dan is het verstandig om nog wat langer te wachten met autorijden. Een autogordel drukt op de wond en dat kan een vervelend gevoel geven. 

Autorijden tijdens zwangerschap 

Wanneer je zwanger bent, kun je in principe veilig autorijden. Zijn er geen problemen rondom je zwangerschap? Dan kan je gewoon blijven autorijden. In de laatste maand is het verstandig om niet meer te rijden. Er is minder vruchtwater waardoor ook je baby kans loopt op verwondingen bij een ongeluk.

Wanneer is het veilig om weer te autorijden na een bevalling? 

In de meeste gevallen adviseren zorgverleners om minstens zes weken te wachten voordat je weer gaat autorijden na een bevalling. Dit geeft je lichaam de tijd om te herstellen van de bevalling, eventuele wonden te laten genezen en de energie terug te krijgen die nodig is voor veilig autorijden. 

Waarom is het verstandig om niet direct auto te rijden na een bevalling? 

Na een bevalling ondergaat het lichaam flinke veranderingen en is het vaak verzwakt. Autorijden vereist concentratie, fysieke kracht en reactievermogen, die mogelijk verminderd zijn tijdens het herstelproces. Het is belangrijk om rust te nemen en jezelf de tijd te gunnen om helemaal te herstellen voordat je weer achter het stuur kruipt. 

Verzekering na bevalling? Ontdek meer over je dekking bij OHRA  

Als je na een bevalling weer gaat autorijden, is het belangrijk om te controleren of je verzekerd bent. OHRA biedt een autoverzekering aan, maar het is belangrijk om te weten dat je mogelijk niet gedekt bent als er een ongeluk gebeurt terwijl je nog aan het herstellen bent van een bevalling. Het is goed om contact op te nemen met OHRA voor specifieke informatie over je dekking en eventuele uitsluitingen als het gaat om autorijden na een bevalling. 

Bij OHRA informeren we je graag over de verschillende autoverzekeringen. Bereken direct online je premie en ontdek hoeveel je kunt besparen op je autoverzekering.