Schade bij code rood? Zo zit het met je verzekering

Heb jij schade opgelopen terwijl code rood was afgegeven? Soms moet je bij code rood of oranje toch de weg op, maar wat als je dan onverwachts een uitglijder met de auto maakt... Hoe zit het dan met je verzekering?

Code rood gewoon verzekerd

Bij OHRA heeft code rood of oranje geen invloed op de verzekering. Je bent dus gewoon verzekerd zoals anders als je de weg op gaat. Kijk wel even goed hoe je bent verzekerd.

WA of All-Risk?

Met een WA dekking ben je alleen verzekerd als je schade veroorzaakt aan andere voertuigen of mensen. Schade aan je eigen auto betaal je zelf. Met een All-Risk dekking is zowel de schade aan je eigen auto als de schade die je toebrengt aan een andere auto in de meeste gevallen verzekerd.

Wat moet ik nu doen?

Houd de weersvoorspelling goed in de gaten. Als je de weg niet perse op hoeft, denk dan aan je veiligheid en ga de weg niet op. Ook al wordt je schade vergoed, uiteindelijk heb je natuurlijk geen zin in het gedoe als gevolg van een schade. Code rood wordt niet voor niets afgegeven. Wanneer je niet anders kan, wees dan extra alert en pas je rijstijl aan.

Toch brokken gemaakt? Meld je schade dan eenvoudig online.

Ook interessant voor jou

Schadevrije jaren en no-claim korting

Zo werkt het.

Tweedehands auto kopen?

10 slimme tips.

Inzittendenverzekering. Nodig of niet?

Lees er alles over.