Boete voorkomen? Laat je APK niet verlopen

Laat jij je auto niet op tijd keuren, dan kun je automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) krijgen. Meestal gebeurt dat na een maand. Daarna heb je 2 maanden de tijd om de APK te regelen voordat je een nieuwe boete krijgt. Word je aangehouden in een auto waarvan de APK verlopen is? Dan is de kans groot dat er direct een boete voor je uitgeschreven wordt.

Ook belangrijk: als je schade hebt, kun je problemen krijgen met je verzekeraar. Je bent dan niet verzekerd en je mag niet de openbare weg op, maar hierop is 1 uitzondering. Je mag naar je garage rijden, als je maar wel een afspraakbevestiging van je garage kunt laten zien als je wordt aangehouden.

Je auto tijdelijk schorsen

Ben je tijdelijk in het buitenland en staat je auto thuis stil? Misschien lukt het dan niet je auto op tijd te laten keuren? Dan kun je jouw auto schorsen bij de RDW en hoef je even geen wegenbelasting te betalen. Ga je je auto weer gebruiken, dan kun je voordat de schorsing verloopt je auto opnieuw laten keuren. Je mag tijdens een schorsing gewoon naar je garage rijden, maar zorg er dan wel voor dat je auto minimaal WA verzekerd is.