De OHRA Budget Assistent: grip op jouw financiën

Als het gaat om je financiën, is duidelijke informatie en een goede wegwijzer naar de juiste instanties erg belangrijk. Dit is niet alleen belangrijk als je inkomen rond het sociaal minimum ligt, maar ook als je wilt weten op welke toeslagen je bijvoorbeeld recht hebt. Daarom is er de OHRA Budget Assistent: een centrale plek waar we alle informatie en relevante instanties overzichtelijk bij elkaar brengen.

Op deze manier zie je waar je gericht hulp kunt krijgen, met welke mogelijke financiële gevolgen je rekening kunt houden bij bepaalde levensgebeurtenissen en waar je recht op hebt. Zo verdwaal je niet in de enorme hoeveelheid, vaak versnipperde, informatie die er beschikbaar is. Dat geeft rust! Want financiële onrust geeft vaak stress en dat wil je voorkomen.

Binnen een oogopslag zien waar je recht op hebt

Volgens de Belastingdienst vraagt 1 op de 10 mensen geen zorgtoeslag aan. Hoe dit kan is onduidelijk, maar waarschijnlijk omdat het ingewikkeld lijkt of omdat ze bang zijn om de toeslag te moeten terugbetalen. Daarvoor is de Budget Assistent ook een handige tool, omdat je binnen een oogopslag kunt zien waar je recht op hebt. En wat je moet doen als je situatie verandert en je wilt voorkomen dat je iets moet terugbetalen. Goed om te weten: wij verwijzen alleen naar instanties die ofwel de uitvoerende (overheids)instantie zijn, of partijen/stichtingen die onafhankelijk zijn en géén advies tegen betaling leveren. Zo voorkomen we onverwachte extra kosten. Heb je iemand die je helpt met je geldzaken of help jij zelf iemand? Loop dan eens samen door de Budget Assistent.

Isolatie door geldproblemen

Uit een onderzoek van de Commissie Sociaal minimum blijkt dat huishoudens die rond het sociaal minimum leven het steeds zwaarder krijgen. Geldzorgen en niet kunnen rondkomen zorgen onder andere voor stress, isolatie, verminderde gezondheid en mentale problemen. Dit wil je natuurlijk altijd voorkomen. Of misschien heb je er al mee te maken, dan wil je het liefst zo snel mogelijk uit deze zorgen komen. Je hebt het niet altijd zelf in de hand, maar alle beetjes helpen. En je schamen hoeft absoluut niet. Het is dapper om hulp in te zetten of zelf te kijken wat je kunt doen!

De OHRA Budget Assistent is er voor iedereen

Of je nu te maken hebt met geldproblemen zoals schulden of betalingsachterstanden, je jezelf financieel goed wilt voorbereiden op bepaalde levensgebeurtenissen, of je de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen wilt voorkomen of verkleinen: de Budget Assistent biedt informatie voor iedereen. En: als we zeggen iedereen, dan bedoelen we ook iedereen. Want je kunt óók gebruik maken van de Budget Assistent als je niet verzekerd bent bij OHRA. Waarom? Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een financieel zorgeloos leven.