Zo wordt sporten leuk!

Hoeveel smoesjes heb jij om niet te hoeven sporten? Je bent niet de enige hoor. Veel mensen beginnen met rennen, skeeleren, fietsen of fitness, maar volhouden blijft lastig. Met deze 6 tips lukt het!

Tip 1: Stel een doel

Sporten wordt leuker met een doel. En nee, dat hoeft niet meteen de marathon van Rotterdam te zijn. Kies een doel dat voor jou haalbaar is. Bijvoorbeeld: 2 minuten planken of elke dag 20 squads. Veel mensen gebruiken ook een stappenteller en gaan voor 10.000 stappen per dag. Bijhouden wat je doet, werkt motiverend. Zeker als je ziet dat je vooruit gaat. Dus installeer een app of koop een leuk notitieboekje en stel een doel!

Tip 2: Gun jezelf nieuwe sportkleding

Sportkleding wordt vaak onderschat. Zo zijn goede sportschoenen bijvoorbeeld een must. Je knieën moeten namelijk nog een tijdje mee! En je sportoutfit moet lekker zitten en nergens knellen of schuren. Ook moet de stof ademen, zodat je je flink in het zweet kunt werken. En natuurlijk is het ook fijn als je er leuk uitziet. Je goed voelen over jezelf motiveert. Daarom krijg je als klant van OHRA korting op goede sportkleding. Zoek wat leuks uit bij Plutosport!

Tip 3: Plan je sportmoment

Zitten je dagen vol met van alles en nog wat, dan is de kans groot dat jouw uurtje bewegen als eerste sneuvelt. Zeker als het niet op je to-do-lijstje staat. Plannen is daarom een goed idee. Maak sporten een onderdeel van je drukke weekschema en kies vaste momenten. Daarmee wordt het even belangrijk als een vergadering of de boodschappen. En als je geweest bent, mag je een vinkje zetten. Zo fijn!

Tip 4: Eet gezond

Nee, deze tip niet overslaan! Het is misschien voor de hand liggend, maar gezonde voeding helpt! Wat je eet, beïnvloedt jouw zin om te bewegen. Een bord pittige chili ligt bijvoorbeeld zwaar op de maag, waardoor jouw bank er een stuk aantrekkelijk uitziet dan de crosstrainer. Geen idee wat je dan wel moet eten? Op de site en in het kookboek van het Voedingscentrum vind je makkelijke en gezonde recepten.

Tip 5: Maak een work-out-playlist

Muziek motiveert! Het sleept je door moeilijke momenten. Sportpsychologen bevestigen dit. Uit onderzoek blijkt dat goed getrainde triatleten bijna 20% langer rennen als ze muziek luisteren. Waar je naar luistert bepaal je natuurlijk zelf, maar een opzwepend nummer van Tiësto werkt waarschijnlijk beter dan My heart will go on van Céline Dion. Geen idee wat je moet kiezen? Op de bekende muziekapps vind je leuke afspeellijsten voor bij het sporten. Hit it!

Tip 6: Vind een sportmaatje

Flinke regenbui, sportkleding in de was, slecht geslapen? Stuk voor stuk goede redenen om niet te gaan sporten, dus beland je op de bank. Waarschijnlijk met een rotgevoel omdat je weet dat het smoesjes zijn. De oplossing is een sportmaatje. Wanneer je met iemand afspreekt, zeg je minder snel af. Je wilt de ander tenslotte niet teleurstellen. Bovendien is het fijn als iemand zegt: Kom op, we gaan gewoon!