Waarom een doorlopende reis- en annuleringsverzekering? 5 redenen!

Je sluit vast wel eens een reisverzekering af. Meestal bij het boeken van je zomervakantie. Maar denk je er ook aan als je een dagje gaat kanoën in de Ardennen? Of een weekendje weggaat naar Maastricht?

5 voordelen om te kiezen voor doorlopend

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is heel gemakkelijk. En je zou het misschien niet verwachten, maar het is ook al snel een stuk voordeliger dan kortlopende verzekeringen. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor doorlopend. We zetten er 5 voor je op een rij.

1. Al snel goedkoper

“Ik ga 2 weken per jaar op vakantie, dus een doorlopende reisverzekering is niks voor mij.” Klopt! Als je echt niet meer dan 14 dagen per jaar weggaat, is dat zo. Maar tel alles eens bij elkaar op. De voorjaarsvakantie, die wedstrijd van FC Barcelona die je met je vrienden bezoekt, of dat weekend naar Lowlands. Een doorlopende reisverzekering kan al snel voordeliger uitpakken. En ga je met je gezin? Dan is het zeker de rekensom waard.

2. Reisverzekering afsluiten kan van je to-do-lijst af

Toen je de rondvaart door de grachten maakte, had je je telefoon nog. Nu is ie weg. Balen als je dan geen reisverzekering hebt afgesloten voor die paar dagen Amsterdam. Met een doorlopende reisverzekering hoef je daar niet meer aan te denken. Als je dan tijdens een trip je paspoort kwijtraakt, of per ongeluk de tv in je airbnb stukmaakt, dan ben je in ieder geval goed verzekerd.

3. Je kunt er zo vaak op uit als je wil

Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Of je nou 3 maanden gaat backpacken in Azië of zoveel mogelijk weekendjes gaat kamperen in Europa. Je bepaalt overigens zelf het aantal aaneengesloten reisdagen dat je verzekerd wilt zijn. Wanneer je wil kan je zelfs een heel jaar op reis gaan en verzekerd zijn. Kijk ook even of je kiest voor Europa- of werelddekking. Want je wilt goed verzekerd zijn, maar natuurlijk niet te veel betalen. Aan die keuzes zit je trouwens niet vast hoor, aanpassen kan altijd.

4. En je kunt gaan waar je maar wil

Een doorlopende reisverzekering kent geen grenzen. Dus als Piet Paulusma een regenzomer voorspelt voor ons land, dan boek jij snel die last minute naar de zon. Het maakt niet uit of je van avontuurlijke reizen in verre oorden houdt, van zonvakanties aan de Costa Brava of van zeilen op de Friese meren. Je kiest simpelweg de juiste dekking en bent verzekerd van een dagje buitenland tot een wereldreis. Goed om te weten: een dagje weg in eigen land is alleen verzekerd als er een betaalde overnachting bij zit. Een dag op pad buiten Nederland? Dan biedt de doorlopende reisverzekering ook dekking.

5. Vakantie geannuleerd, kosten vergoed

Nog niet overtuigd? Denk dan eens aan een vakantie die je noodgedwongen moet annuleren. Bijvoorbeeld omdat je ernstig ziek wordt of omdat je gaat scheiden. Daar gaat je zuurverdiende geld. Maar niet als je een doorlopende reisverzekering hebt mét annuleringsverzekering. Dan krijg je de kosten voor de afgelaste reis tot € 1.500,- per verzekerde per reis vergoed. Kun je fijn uitkijken naar een nieuwe bestemming.

Ook interessant voor jou

Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Lees hoe je je goed voorbereid.

Winterkamperen

Leuk alternatief voor wintersport!

Thuis op vakantie

De leukste tips voor jouw staycation.

Diefstal van je skispullen

Hoe je het kunt voorkomen en wat je doet als het tóch gebeurt