Het vakantiegevoel vasthouden. Zo doe je dat

Ben je nog iedere ochtend aan het wachten op de roomservice? Of loop je ‘s avonds steevast met je toilettas richting je wastafel? Dan heb je het goed gedaan! Het vakantiegevoel vasthouden is namelijk niet voor iedereen even makkelijk. Wij hebben wat ideeën voor je verzameld die je daarbij kunnen helpen.

Stel je afwezigheidsassistent iets langer in

Begin je op maandagmorgen weer fris en fruitig op je werk? Zet in je afwezigheidsassistent dat je pas dinsdag of zelfs woensdag terug bent van vakantie. Zo heb je de tijd om eerst rustig je e-mails en planning uit te pluizen.

Plan wat extra vakantiegevoel-momenten

Probeer in de week na je vakantie weg te blijven van je strijkplank, administratie en andere ‘moetjes’ na werktijd. Plan juist zoveel mogelijk relaxte dingen: dineren in de tuin, borrelen met vrienden, een lange wandeling of een avondje lezen in bad. Waar je ook blij en relaxt van wordt!

Waan je op een zonnig terrasje

Kun je je (nog) voorstellen hoe ontspannen het voelde om met een drankje op het terras te kijken naar iedereen die voorbij komt? Dat je je niet druk maakt over wat je daarna gaat doen? Probeer dat open gevoel eens op te halen tijdens een vergadering met je collega’s. Daarmee zit je misschien net iets meer ontspannen op je werk.

Werk is leuk!

Op je werk is het prima om af en toe aan vakantie te denken. Maar andersom kun je dat beter niet doen. Tenminste, niet met een slecht gevoel. Het lijkt er namelijk op dat negatief denken over je werk tijdens de vakantie je herstel en het ‘opladen’ in de weg staat. Dus als je nog (of weer) op vakantie gaat: denk vooral aan de leuke dingen van je werk. Dan kom je het meest ontspannen terug.

Tip:

ook goed voor je after-vakantiedip is denken aan de leuke dingen van thuiskomen.

Maak nieuwe vakantieplannen

En misschien nog wel het beste idee om je vakantiegevoel vast te houden: plan alvast een nieuwe vakantie. Dan kun je daar lekker naar uitkijken. Een weekend naar Barcelona met vrienden. Een wintersportweek in de Alpen. Denk wel even aan een goede doorlopende reisverzekering. Dan ga je met een gerust hart op reis. Hoe vaak je ook op vakantie gaat!

Ook interessant voor jou

Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Lees hoe je je goed voorbereid.

Winterkamperen

Leuk alternatief voor wintersport!

Thuis op vakantie

De leukste tips voor jouw staycation.

Diefstal van je skispullen

Hoe je het kunt voorkomen en wat je doet als het tóch gebeurt