Overstappen naar de OHRA Rechtsbijstandverzekering

Maak je je wel eens zorgen over je baan? Of over een conflict met je buren of over conflicten bij de aankoop van een auto, woning of een keuken? Of over online aankopen? Dan is de OHRA Rechtsbijstandsverzekering wat voor jou.

Overstappen is heel simpel

Overstappen naar de OHRA Rechtsbijstandverzekering kan het hele jaar door. Je kunt de polis van je huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen nadat je een jaar verzekerd bent geweest. Een reden opgeven is niet nodig. Je hoeft alleen rekening te houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Voor nieuwe klanten geldt een wachttijd van 3 maanden. Als je al een rechtsbijstandverzekering hebt en dan overstapt naar OHRA, dan geldt de wachttijd van 3 maanden niet. 

Hoe overstappen naar OHRA?

  1. Bereken je premie en sluit de OHRA Rechtsbijstandverzekering af
  2. Schrijf een opzegbrief (pdf) voor je bestaande verzekeraar
  3. Onderteken deze brief en stuur deze naar je huidige verzekeraar. Eerst moet je van OHRA bericht hebben ontvangen dat de aangevraagde verzekering is geaccepteerd. Let op dat de beëindigingdatum van je bestaande verzekering dezelfde is als de ingangsdatum van je OHRA verzekering
  4. Van OHRA ontvang je binnen een week een bevestigingsbericht van je nieuwe rechtsbijstandverzekering. Van je bestaande verzekeraar ontvang je een verklaring van beëindiging

Zo is overstappen snel en eenvoudig geregeld!