Nieuws- en persberichten

4 september 2023  | Persbericht

Kampeerspullen vaak beschadigd door noodweer in zomermaanden 2023

Bosbranden, overstromingen, hagelstenen en stormen: veel Nederlanders kregen dit jaar tijdens hun vakantie te maken met noodweer. Uit een analyse van de ingediende reisclaims bij verzekeraar OHRA blijkt dat beschadigingen aan kampeerspullen deze zomer vaak geclaimd zijn.

Lees meer
24 april 2023  | Persbericht

Driekwart levert oude medicijnen in bij de apotheek

Driekwart (76%) van de OHRA-klanten levert oude medicijnen in bij de apotheek en 10% doet dit bij de milieustraat. Helaas gooit ook 1 op de 10 (10%) nog steeds medicijnen in de prullenbak, wat kan leiden tot milieurisico’s. Dit blijkt uit een recent onderzoek van OHRA.

Lees meer
29 december 2022  | Persbericht

Een derde Nederlanders bespaart door meer kaarsverlichting en minder kerstverlichting

Onderzoek van OHRA toont dat veel Nederlanders bewust(er) verlichten en verwarmen deze winter. Zo wordt er bespaard door meer kaarsverlichting en minder kerstverlichting te gebruiken.

Lees meer
12 november 2022  | Persbericht

OHRA maakt zorgpremie 2023 bekend

De maandpremie van de basisverzekering van verzekeraar OHRA Zorg wordt € 135,95 in 2023. Dit betekent een premiestijging van € 1,11 per maand. Hiermee blijft OHRA onder de verwachte gemiddelde premiestijging van het kabinet van € 8,33 per maand. De zorgkosten lopen op als gevolg van loon- en prijsstijgingen en specialistische zorg.

Lees meer
3 oktober 2022  | Persbericht

1 op de 3 vindt zorg voor hond of kat goede voorbereiding op kinderen

Honden- en kattenbaasjes gaan steeds humaner om met hun huisdieren. Ruim 1 op de 3 (34,2%) huisdiereneigenaren is van mening dat de zorg voor een hond of kat een goede voorbereiding is op de zorg voor kinderen. Slechts 1 op de 10 is het daar mee oneens (10,4% helemaal of enigszins mee oneens). Dit blijkt uit onderzoek onder klanten van OHRA, de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland.

Lees meer