6 april 2021  | Nieuwsbericht

D-reizen en je OHRA Reis- of annuleringsverzekering

Vanochtend kwam in het nieuws dat reisorganisatie D-reizen failliet is verklaard. Heb jij een reis geboekt bij D-reizen en heb je een OHRA Reis- of annuleringsverzekering? We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Lees hieronder de veelgestelde vragen.

Reis geboekt bij D-reizen?

Heb je vragen over je geboekte reis bij D-reizen? Neem dan contact op met Stichting Garantie Reisgelden (SGR) of lees meer hierover op de website van SGR.

Veelgestelde vragen

Ik heb extra reis- en verblijfkosten gemaakt in het buitenland vanwege de problemen bij D-reizen. Kan ik deze kosten declareren?

Deze extra reis- en verblijfkosten worden niet vergoed door de reisverzekering van OHRA. Neem contact op met Stichting Garantiefonds Reisgelden. Kijk op de website www.sgr.nl voor meer informatie.

Ik heb bij mijn reis die nog komt een kortlopende reisverzekering afgesloten. Mijn reis is nu geannuleerd. Kan ik deze verzekering nu ook annuleren?

Heb je een reis bij D-reizen geboekt en is deze reis nog niet gestart? Dan kun je je kortlopende reisverzekering annuleren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Kan ik mijn kortlopende annuleringsverzekering nog annuleren?

Nee, je kunt je kortlopende annuleringsverzekering niet annuleren.

Ik heb een voucher gekregen bij D-reizen, omdat mijn reis vorig jaar niet door kon gaan vanwege Corona. Deze kan ik nu niet meer uitgeven bij D-reizen. Krijg ik deze kosten vergoed door mijn reis- of annuleringsverzekering?

Nee, deze kosten worden niet vergoed vanuit je reis- of annuleringsverzekering. Onze reisverzekering vergoedt schade en hulp tijdens je reis. En onze annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je je reis onverwacht moet annuleren of je onverwacht eerder naar huis moet. De vouchers zijn gelukkig gedekt door Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hierover ontvang je van de SGR bericht. Je vindt meer informatie hierover op hun website.

Heb je vragen over corona en je reis- of annuleringsverzekering?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen rondom dit onderwerp.