Ongevallenverzekering

Je moet er niet aan denken. Dat je zwaar gewond raakt door een ongeluk en dat je blijvend invalide bent. Maar het kan jou ook overkomen. Of iemand uit je gezin. De impact is dan enorm. Op zo’n moment is het fijn als je kunt terugvallen op je OHRA Ongevallenverzekering. 

Wat is een ongevallenverzekering?

De OHRA Ongevallenverzekering geeft je een vergoeding als iemand uit je gezin overlijdt of blijvend invalide raakt na een ongeval. De vergoeding gebruik je voor de hoge kosten die volgen. Denk aan het aanpassen van je huis als je in een rolstoel terechtkomt. 

Geen gedoe!

Je hoopt hem nooit nodig te hebben, je OHRA Ongevallenverzekering. Maar als dat wel zo is, dan staan wij voor je klaar. We zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Ook als je al een uitkering van een andere verzekeraar of instantie ontvangt. En we handelen alles goed en snel voor je af, zonder ingewikkelde procedures. Want paarse krokodillen, daar zit je in zo’n geval niet op te wachten. Dat snappen we. En daar houden we rekening mee.

Wat dekt een ongevallenverzekering?

Bij de OHRA Ongevallenverzekering kun je kiezen uit 3 pakketten. Elk met een eigen dekking. Hoe hoger de vergoeding, hoe hoger de premie. Let op: de uitkering bij blijvende invaliditeit hangt af van de mate waarin je invalide bent geworden door het ongeluk.

Pakket 1Pakket 2Pakket 3
Overlijden€ 5.000,-€ 5.000,-€ 5.000,-
Blijvende invaliditeit*€ 25.000,-€ 50.000,-€ 75.000,-
Tandheelkunde kinderen€ 750,-€ 1.000,-€ 1.500,-

* Minder dan 100% blijvend invalide? Dan is je uitkering naar rato. Dus ben je 70% blijvend invalide, dan ontvang je 70% van het hierboven genoemde bedrag.

Wel verzekerd

Als je een ongeval krijgt:

 • In of rond je woning.
 • In het verkeer.
 • Op je werk.
 • Tijdens je vakantie.

Niet verzekerd

Je krijgt geen vergoeding:

 • Als je niet in Nederland woont.
 • Als je een motor bestuurt en je bent nog geen 23 jaar.
 • Als je een beroep uitoefent met een hoog risico, zoals brandweerman of piloot.
Polisvoorwaarden

Hoe zit het met kinderen?

Als je kinderen hebt die jonger zijn dan 28 jaar, dan heb je standaard 3 dekkingen. Je krijgt een vergoeding bij blijvende invaliditeit, bij overlijden en als het gebit van je kind beschadigd raakt. De dekking Tandheelkunde kinderen vergoedt alleen kosten voor kinderen tot en met 20 jaar. 

Een paar voorwaarden 
Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet je kind:

 • jonger zijn dan 28 jaar
 • niet getrouwd zijn
 • thuis wonen of
 • op kamers wonen in Nederland of Europa, omdat hij/zij een voltijdstudie volgt

Tot welke leeftijd ben je verzekerd?

Bij de ongevallenverzekering ben je verzekerd tot en met het verzekeringsjaar waarin je 70 wordt. Ben je in september 70 geworden en loopt het verzekeringsjaar tot november, dan ben je tot november verzekerd. Je kinderen zijn verzekerd tot en met het verzekeringsjaar waarin ze 28 worden. Daarna kan je kind kiezen voor een eigen ongevallenverzekering.