Schadevrije jaren meenemen van motor naar auto. Kan dat?

Heb je schadevrije jaren opgebouwd? Dan kan je dat een behoorlijke no-claimkorting opleveren voor je auto- of motorverzekering. Maar hoe zit het als je een auto én een motor hebt? Of als je je auto wegdoet en een motor koopt én verzekert? We leggen het je graag uit. 

Wat zijn schadevrije jaren?

Vanaf het moment dat je zelf een autoverzekering afsluit, bouw je schadevrije jaren op. Eén schadevrij jaar voor ieder jaar dat je geen schade maakt. Die schadevrije jaren worden bijgehouden in een landelijke database. Mocht je dus van auto- of motorverzekering wisselen, dan kun je je opgebouwde schadevrije jaren doorgeven bij de nieuwe verzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de no-claimkorting op de maandelijkse premie van je verzekering. Claim je een schade bij jouw verzekeraar? Dan verlies je (een deel van) je schadevrije jaren. En dus ook je no-claimkorting. Lees meer over schadevrije jaren en de gevolgen van schade claimen voor je verzekeringspremie. 

Schadevrije jaren overzetten van motor naar auto

Heb je altijd een auto gehad en heb je die nu ingeruild voor een motor? Dan wil je je opgebouwde schadevrije jaren het liefst meenemen naar een nieuwe verzekering. Kan dat gewoon? 
Het zit zo. Schadevrije jaren kun je overzetten van auto naar motor. Aangezien schadevrije jaren worden bijgehouden in de database, kun je ze meenemen naar jouw nieuwe motorverzekering. Andersom is dat ook zo. Schadevrije jaren van je motor kun je overzetten naar een verzekering voor je auto. Heb je al een tijdje geen motor of auto gehad? Check dan even of je schadevrije jaren niet zijn komen te vervallen. 

Houd er rekening mee dat je je schadevrije jaren niet dubbel kunt gebruiken. Heb je een auto én een motor? Dan bouw je voor beide voertuigen eigen schadevrije jaren op.  

Tweede voertuig voordelig verzekeren

Heb je een auto en koop je een motor erbij – of andersom? Dan kun je bij veel verzekeraars gebruikmaken van een regeling voor je tweede voertuig. Zo kun je ook je tweede voertuig voordelig verzekeren. Je schadevrije jaren gebruik je met zo’n regeling niet dubbel, maar je kunt wel gebruik maken van dezelfde no-claimkorting. Zo bespaar je flink op je maandelijkse premie. Ook bij OHRA kun je kiezen voor de gezinsautoregeling. En laat je niet afschrikken door de naam; de regeling geldt niet alleen voor auto’s, ook voor motoren. Lees meer over de tweede gezinsautoregeling of sluit er gelijk één af.