Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarheden. Goed. Verzekerd.

Regel het meteen Inboedelverzekering
 • Je kostbaarheden zijn binnen- en buitenshuis verzekerd
 • Je kostbaarheden zijn over de hele wereld verzekerd
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

Wat is een kostbaarhedenverzekering

Je inboedelverzekering verzekert de bezittingen in huis. Maar wat als je met je dure camera naar buiten gaat? Met de OHRA Kostbaarhedenverzekering zijn jouw kostbaarheden binnen- en buitenshuis verzekerd. Computerapparatuur is niet meeverzekerd. De OHRA Kostbaarhedenverzekering is een goede aanvullende verzekering op je woonverzekeringen. Je kunt deze verzekering alleen kiezen in combinatie met de OHRA Inboedelverzekering.

Dekking kostbaarhedenverzekering

Met onze Kostbaarhedenverzekering zijn je bezittingen binnen- en buitenshuis goed verzekerd tegen schade en diefstal. Het is goed om je in een paar zaken te verdiepen. Zo sluit je een verzekering af per afzonderlijk item. Dus per instrument, per schilderij of sieraad.

Welke waarde krijg je?

Het is fijn als je verzekeraar bij schade of diefstal de nieuwwaarde vergoedt. Krijg je alleen de dagwaarde terug, dan kun je geen vergelijkbaar sieraad, kunstwerk of instrument kopen. Bij ons krijg je daarom meestal de nieuwwaarde uitgekeerd. Waren je spullen getaxeerd? Dan betalen we de taxatiewaarde. En bij kunst en antiek vergoeden we de zeldzaamheidswaarde.

Ook in het buitenland

Voor je een verzekering kiest, check de dekking. Bij ons zijn je kostbaarheden direct wereldwijd verzekerd. Behalve dan kunst en antiek, die zijn alleen op jouw woonadres en binnenshuis verzekerd.

Eigen risico

Let ook op of je kostbaarhedenverzekering een eigen risico heeft. Met onze OHRA kostbaarhedenverzekering heb je geen eigen risico.

Wat verzekert de kostbaarhedenverzekering?

Met de kostbaarhedenverzekering verzeker je dure spullen tegen diefstal, verlies en beschadiging. Voor bijna alles geldt: over de hele wereld.

Wel verzekerd

 • Bij schade, diefstal of verlies van kostbare spullen krijg je vaak de nieuwwaarde vergoed
 • Bij kunst en antiek vergoeden we de zeldzaamheidswaarde
 • Bij onze kostbaarhedenverzekering betaal je geen eigen risico

Niet verzekerd

 • Als je niet alles doet om schade of diefstal te voorkomen.
 • Voor beschadigingen door normaal gebruik. Denk aan krassen, barsten en deuken.
 • Als je spullen wilt verzekeren van een waarde boven de € 7.000,- per item. Kunst en/of antiek zijn een uitzondering hierop.

Veelgestelde vragen

 • Wat kan ik verzekeren met de kostbaarhedenverzekering?

  Er zijn 3 categorieën die je kunt verzekeren: sieraden, instrumenten en kunst & antiek.

  Kunst en antiek
  Dit zijn schilderijen, etsen, zeefdrukken, litho’s en andere kunstvoorwerpen, zoals beelden. Met ‘antiek’ bedoelen wij kostbaarheden met een antiquarische waarde die niet meer nieuw verkrijgbaar zijn. Lijfsieraden en antiek meubilair, zoals kasten, stoelen, banken, tafels, bureaus en kisten, vallen hier niet onder.

  Lijfsieraden
  Dit zijn sieraden (inclusief horloges) die gemaakt zijn om op het lichaam te dragen.

  Instrumenten
  Denk hierbij aan muziekinstrumenten en foto-, film- en videoapparatuur, inclusief de apparatuur en accessoires die daarbij horen.

 • Hoeveel voorwerpen kan ik verzekeren bij mijn kostbaarhedenverzekering?

  Je kunt zoveel voorwerpen verzekeren als je wilt. Je verzekert ieder item apart en je kunt zelf de waarde bepalen. Of je laat het taxeren.

 • Wat kost de kostbaarhedenverzekering?

  De premie is afhankelijk van de waarde van je item. We hebben wel een maximaal verzekerd bedrag per voorwerp vastgesteld. Je geeft zelf de waarde op en op basis daarvan bepalen wij de premie. Voor elke € 1.000,- die je wilt verzekeren, bedraagt de premie € 22,39 per jaar. Dit is inclusief 21% assurantiebelasting.

  Voorbeeld:
  Je wil € 600,- aan sieraden verzekeren en € 1.750,- aan muziekinstrumenten.
  Samen zit je dan op een bedrag van € 2.350,-.
  Voor elke € 1.000,- aan verzekerd bedrag betaal je € 22,39 aan premie.
  In dit voorbeeld is dat 3x € 22,39. Dat is een totaal per jaar van € 67,17. Heb je vragen over de premie? Of wil je dat we de premie voor je berekenen?
  Neem dan contact met ons op.

 • Hoe kan ik een kostbaarhedenverzekering afsluiten?

  Je kunt de kostbaarhedenverzekering eenvoudig online afsluiten. Na het afsluiten sturen we je een polisblad met alle gegevens toe.

 • Kan ik de kostbaarhedenverzekering ook afsluiten zonder een OHRA Inboedelverzekering?

  Nee, de kostbaarhedenverzekering kun je alleen afsluiten als je ook een inboedelverzekering bij ons hebt.

 • Wat krijg je van ons terug?

  Bij schade, diefstal of verlies van kostbare spullen krijg je vaak de nieuwwaarde vergoed. Dat is het bedrag waarmee je een vergelijkbaar sieraad, instrument of camera kunt kopen. Zijn je spullen getaxeerd? Dan betalen we de taxatiewaarde. Bij kunst en antiek vergoeden we de zeldzaamheidswaarde. Je moet ons dan een aankoopnota of taxatierapport laten zien. We hebben wel een maximaal verzekerd bedrag per voorwerp. Afhankelijk van de waarde die jij aangeeft. Die bedragen vind je op je polisblad in Mijn OHRA.

 • Ben ik ook in het buitenland verzekerd?

  Voor je een verzekering kiest, check de dekking. Bij ons zijn je kostbaarheden direct wereldwijd verzekerd. Behalve dan kunst en antiek, die zijn alleen op jouw woonadres en binnenshuis verzekerd.

 • Heb ik een eigen risico?

  Kies je voor onze kostbaarhedenverzekering? Dan heb je geen eigen risico.

 • Ik heb al een kostbaarhedenverzekering, hoe kan ik overstappen naar de OHRA?

  Heb je al een kostbaarhedenverzekering en wil je naar ons overstappen? De overstapservice helpt je graag. Direct geregeld, daar houden we wel van.

 • Staat je vraag er niet bij?

  Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Of klik op de button 'Stel je vraag' bovenaan de pagina. Onze virtuele assistent helpt je graag verder.