Wat is verzekerd met de kostbaarhedenverzekering

Kettingen, oorbellen, horloges, fotocamera’s, muziekinstrumenten… Met de kostbaarhedenverzekering zijn je dure spullen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. Voor bijna alles geldt: over de hele wereld.

Wat je van ons terugkrijgt

Bij schade, diefstal of verlies van kostbare spullen krijg je vaak de nieuwwaarde vergoed. Dat is het bedrag waarmee je een vergelijkbaar sieraad, instrument of camera kunt kopen. Zijn je spullen getaxeerd? Dan betalen we de taxatiewaarde. Bij kunst en antiek vergoeden we de zeldzaamheidswaarde. Je moet ons dan een aankoopnota of taxatierapport laten zien. We hebben wel een maximaal verzekerd bedrag per voorwerp. Afhankelijk van de waarde die jij aangeeft. Die bedragen vind je op je polisblad in Mijn OHRA.

Geen eigen risico

Een fijn idee: bij onze kostbaarhedenverzekering betaal je geen eigen risico. Nooit.

Soms ben je niet verzekerd

We vergoeden veel, maar niet alles. Je bent niet verzekerd:

  • als je niet alles doet om schade of diefstal te voorkomen. Bijvoorbeeld als je de camera onbeheerd achterlaat op het strand of als je spullen in een voertuig laat liggen.
  • voor beschadigingen door normaal gebruik. Denk aan krassen, barsten en deuken.
  • als je spullen wilt verzekeren van een waarde boven de € 7.000,- per item. Kunst en/of antiek zijn een uitzondering hierop.