Zo vier je de verjaardag van je kat

Is je kat binnenkort jarig? Reden voor een feestje! Kleine kans dat je kat in de gaten heeft dat het een bijzondere dag is, maar wat extra aandacht voor je huisdier kan nooit kwaad. In deze blog een aantal tips om de verjaardag van je kat te vieren. 

Koop een verjaardagscadeau

Bij een verjaardag hoort een cadeau. In de dierenwinkel kun je veel leuke speeltjes voor je kat vinden. Wist je dat een cadeau helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Kattenspeeltjes liggen soms namelijk gewoon voor het oprapen. Of je kunt ze zelf maken. Katten zijn bijvoorbeeld gek op dozen. Ook met wat touw en vilt kom je een heel eind. Knoop een bestaand speeltje aan een stuk touw of maak viltballetjes om mee te spelen. Je kunt ook een stuk jute kopen en dit op de muur bevestigen – bijvoorbeeld op een hoek. Dat ziet er nog best gezellig uit en je kat heeft een extra plek om te krabben. 

Geef je kat een taart

Een verjaardag is geen verjaardag zonder taart. In dit geval natuurlijk een taart voor je kat. Je kunt er van alles in doen. Vers vlees of verse vis valt sowieso in de smaak. Pas wel op met producten waar lactose in zit. Bijna alle katten zijn namelijk lactose intolerant. Je wilt natuurlijk niet dat je kat zich op zijn verjaardag ziek voelt. Heb je zelf geen inspiratie? In deze blog vind je een recept voor een kattentaart.  

Speel en knuffel de hele dag

De meeste katten vinden het hartstikke leuk om met jou te spelen. Misschien kom je daar normaal gesproken minder vaak aan toe dan je zou willen. Een goed idee om op de verjaardag van je kat dus extra lang samen te spelen. Katten kunnen snel uitgekeken raken op speeltjes. Het is daarom goed om samen met iets nieuws te spelen. Misschien wel met het speeltje dat je hem cadeau hebt gegeven! Uitgespeeld? Als je kat van knuffelen houdt, is dat natuurlijk de beste manier om de verjaardag af te sluiten.

Dat wordt sowieso een leuke dag voor jou én je kat. Gefeliciteerd alvast!

Deze informatie is door ons zo zorgvuldig mogelijk verzameld op basis van algemeen toegankelijke openbare informatie.