Dierendag of verjaardag van je hond? Zo wordt het feest!

Is je hond bijna jarig? Of is het binnenkort dierendag? Dat moet natuurlijk gevierd worden! Cadeaus, taart of visite; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je hond zal er waarschijnlijk niet zoveel meekrijgen van zijn verjaardag of dierendagfeestje, maar een extra dagje verwend worden is natuurlijk nooit verkeerd. Wat kun je allemaal doen op het feest van je hond?

Koop samen een cadeau

Samen een cadeau kopen is natuurlijk een geweldig begin van de dag. Ga samen naar de dierenwinkel en laat je hond zijn eigen cadeau uitzoeken. Loop met hem langs de speeltjes, de hondenmanden en de snacks. Daar moet vast iets leuks of lekkers tussen zitten. Heeft je hond een favoriet verjaardags- of dierendagcadeau gevonden? Afrekenen maar! Nu kan de feestdag echt beginnen.  

Geef je hond een taart

Een taart kan op natuurlijk niet ontbreken op een feestje. Wist je dat je een speciale taart voor je hond kunt maken? Daar zal je viervoeter vast en zeker van gaan smullen. Pas wel op dat je je hond niet gelijk de hele taart geeft. Vaak krijgt hij dan veel te veel voedsel op één dag. Ook zijn niet alle ingrediënten uit een hondentaart altijd even gezond. Een klein stuk taart is dus genoeg. 

Ga wandelen in een nieuwe omgeving

Wandelen in een onbekend gebied vind je hond één van de allerleukste dingen om met jou te doen. Nieuwe geuren, andere honden en van alles te ontdekken. Van een nieuwe omgeving wordt je hond heel blij.

Is je hond heel sociaal en dol op andere honden? Dan is het ook leuk om af te spreken in een nieuw gebied met honden die hij al kent. Samen kunnen ze op avontuur en lekker ravotten. 

Bezoek een hondenspeeltuin of ga zwemmen

Als je eens wat anders wilt dan een wandeling, is het ook leuk om een hondenspeeltuin te bezoeken. In zo’n speeltuin kan je hond samen met allerlei nieuwe vriendjes rennen en spelen. Is je hond niet zo gek op andere honden? Dan kun je de hondenspeeltuin misschien beter aan je voorbij laten gaan. 

Is je hond toevallig jarig aan het einde van het zomerseizoen of is het bijna dierendag? Dan is de kans groot dat buitenzwembaden bij jou in de buurt een hondenzwemdag organiseren op de laatste dag dat het zwembad geopend is. Misschien mag je hond wel van de glijbaan. Weer eens wat anders dan zwemmen in de zee of een meertje. 

Doe veel spelletjes samen 

Honden zijn gek op spelletjes doen met jou. Jullie band versterkt erdoor en je hond wordt ook nog eens mentaal uitgedaagd. Speel op de feestdag van je hond extra lang samen. Leer nieuwe trucs, oefen bestaande of speel gewoon een potje verstoppertje. 

Genoeg te doen dus op dierendag of de verjaardag van je hond. Weet jij al wat je gaat kiezen? Gefeliciteerd alvast!

Deze informatie is door ons zo zorgvuldig mogelijk verzameld op basis van algemeen toegankelijke openbare informatie.

Een feestje met je hond

Verjaardagstaart voor je hond

Is je hond jarig? Hiep-hiep! En bij feest hoort taart. Daarom: een recept voor een hondentaart.

Zó vier je de verjaardag van je hond

Van een hondentaart tot cadeaus; ideeën voor de verjaardag van je hond!

Een hond: 10 voordelen voor jouw gezondheid

Fijn! Een hond heeft aardig wat gezondheidsvoordelen? Bekijk ze alle 10.