Knie hond

Loopt je hond moeilijk? Dan heeft hij misschien last van zijn knie. Een hond kan om verschillende redenen last hebben van knieproblemen. Herken de symptomen en weet wat je moet doen. 

Welke problemen aan de knie kan je hond hebben?

Heeft je hond last van zijn knie, dan zie je vaak dat hij kreupel loopt. Problemen aan de knie van je hond kunnen verschillende oorzaken hebben. Dit zijn de twee meest voorkomende:

  • Patella luxatie
    Bij deze aandoening is de knieschijf van je hond ontwricht. Je hond loopt op drie poten of hinkt af en toe. Soms doet de aandoening veel pijn, soms minder. Dat ligt eraan of de knieschijf regelmatig van zijn knie schuift of dat hij sowieso niet op zijn plek ligt. Patella luxatie geeft op de lange termijn artrose en wordt dan steeds pijnlijker.  
  • Gescheurde kruisband
    Een gescheurde kruisband zorgt voor veel pijn bij je hond. De pijn ontstaat heel acuut, bijvoorbeeld na het spelen. Wanneer een hond zijn knie verdraait, kan een kruisband gedeeltelijk of helemaal afscheuren. Je hond gaat mank lopen en zijn knie wordt dik. 

Wat kun je doen als je hond knieproblemen lijkt te hebben?

Welke behandeling je hond krijgt voor een probleem aan zijn knie, is afhankelijk van de oorzaak. Heeft je hond patella luxatie, dan bepaalt de dierenarts aan de hand van een röntgenfoto wat de ernst is. Soms is het zinvol om bijvoorbeeld te opereren, soms (nog) niet. Bij een gescheurde kruisband is vaak ook een operatie nodig. Bij kleinere hondjes is rust en pijnstelling soms genoeg om de knie stabiel te houden, maar grote honden moeten altijd geopereerd worden.  

Worden de behandelkosten voor problemen aan de knie van je hond vergoed?

Als er iets met je hond aan de hand is, kunnen de dierenartskosten behoorlijk oplopen. Met een OHRA Huisdierenverzekering worden de dierenartskosten (deels) vergoed. Een fijne geruststelling. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van wat voor soort dierenartskosten je declareert, je eventuele eigen risico en je gekozen pakket voor je hond. Bekijk de precieze vergoedingen in de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht.  

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over deze aandoening bij de hond voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.

Meer weten?

Bekijk de vergoedingen voor de behandelingen voor je hond of bekijk het overzicht met alle aandoeningen.

Naar alle aandoeningen Naar de vergoedingen