Met je caravan naar een festival? 5 handige tips

Ben jij een echte festivalliefhebber? En ben je er bij voorkeur van begin tot eind bij? Dan heb je waarschijnlijk je weekendtickets voor deze zomer al geboekt. Maar heb je ook je overnachting al geregeld? Als je je camper of caravan gaat stallen op een van de vele festivalterreinen of ergens in de buurt, lees dan deze 5 tips voor maximaal festivalplezier!

1. Reserveer je plekje ruim van tevoren

Yes, je kaartje voor Lowlands is binnen. Vrijdag, zaterdag én zondag ben jij van de partij! Maar stop… je bent er nog niet! Want als je te lang wacht met het regelen van een slaapplek, is de kans groot dat je misgrijpt. Boek je kampeerplekje er dus meteen bij. Of doe dat in elk geval zo snel mogelijk. Check wel even hoe het werkt. De regels zijn namelijk overal anders. Soms koop je 1 kaartje voor je slaapplaats op wielen en mag je er zoveel vrienden in proppen als je wilt. En soms betaal je per persoon.

2. Check de voorzieningen

Ook de voorzieningen zijn bij elk festival anders. Duik dus even in de beschikbare informatie. Want het is wel handig om te weten of jouw plekkie groot genoeg is voor de caravan die je meeneemt. En ben je van plan in de ochtend een eitje te bakken? Check dan of het gebruik van gas is toegestaan. Vaak is dat namelijk niet het geval, vanwege brandgevaar. En tot slot is het ook fijn om te weten of je straks een powerbank moet inpakken. Want die is onmisbaar als jouw plekje geen stroom blijkt te hebben.

3. Weet wat wel en niet is toegestaan

Het is slim om vooraf uit te zoeken wat wel of niet mag. Want stel, er is inderdaad geen elektriciteit op de festivalcamping, dan is het fijn om te weten of je een generator mee mag nemen voor je koelkast of om je telefoon op te laden. Dat is vanwege de herrie namelijk lang niet bij elk festival het geval. En als je weet dat een kampvuurtje is toegestaan, dan pak je vast je gitaar in! Gezellig en een beter idee dan een grote muziekinstallatie, want die wordt op sommige festivals ingenomen.

4. NIX in de caravan

Op veel festivals geldt: NIX in de caravan. Geen alcohol dus. Je zult echt niet de eerste zijn die bij een controle betrapt wordt met een biervoorraad onder het caravanbed! Maar NIX geldt ook voor je waardevolle spullen. Laat die niet in je caravan liggen! Of beter nog: neem ze helemaal niet mee naar het festival.

5. Zorg dat je caravan goed verzekerd is

Gelukkig gaat het normaal gesproken goed. Maar door de drukte op het festivalterrein kan het zomaar gebeuren dat je dat paaltje net niet ziet bij het inparkeren van je caravan. En een zomerse hagelbui komt helaas ook vaker voor dan we zouden willen. Dat je dan tot je enkels in de modder loopt is misschien nog wel grappig. Maar als je caravan eruitziet als een poffertjespan, vergaat het lachen je snel. Met een goede caravanverzekering weet je dat het goedkomt.

Ook interessant voor jou

Caravan naar de winterstalling?

10 slimme tips om je caravan perfect voor te bereiden.

Tweedehands caravan kopen?

Bekijk deze handige tips.

Een vouwwager is luxer dan je denkt

We geven je 5 redenen.