De juiste basisdekking voor je auto

Je auto gun je het beste. En jezelf ook. Je wilt de auto zo goed mogelijk verzekeren zonder dat je teveel betaalt aan premies en reparatiekosten als je schade hebt. Daarom is er de OHRA Autoverzekering. Een verzekering die je op maat samenstelt: je kunt kiezen uit de basisdekkingen WA, WA Plus en All-Risk. 

Schade herstellen kost je meer

Gun je jezelf een nieuwe auto? Of een tweedehands van een paar jaar oud? Dan krijg je vaak te maken met veel technische snufjes zoals een bumper met een sensor, wat handig is bij het inparkeren. Door deze sensor is de bumper wel veel duurder dan eentje zonder. Dat merk je goed als deze wilt repareren. Ben je All-Risk verzekerd? Dan heb je hier geen extra kosten aan.

All-Risk is duurder. Of toch niet?

We draaien er niet om heen: voor een All-Risk verzekering betaal je meer dan voor onze andere basisdekkingen. Maar met deze andere dekkingen ben je misschien wel duurder uit wanneer je schade rijdt. Omdat je de schade dan zelf moet betalen. Bij de All-Risk verzekering krijg je de schade vergoed.

Waar kun je op rekenen bij de All-Risk-verzekering?

Onderdeel Wettelijke Aansprakelijkheid (altijd verplicht)

Heb je een auto, dan is WA verplicht. Dit onderdeel zit dan ook in alle 3 de basisdekkingen. Met Wettelijke Aansprakelijkheid ben je verzekerd, als je met je auto schade veroorzaakt bij anderen.

Onderdeel Brand, Storm en Natuur

Met dit onderdeel verzeker je je bijvoorbeeld voor schade aan je auto door:

  • brand
  • storm
  • hagel
  • overstroming
  • aanrijding met wild of andere loslopende dieren

Onderdeel Diefstal

Schade door inbraak, diefstal of joyriding? Dit onderdeel zorgt ervoor dat wij voor je betalen. Sommige auto’s worden veel gestolen. Ze moeten extra goed beveiligd zijn, om de premie van de verzekering laag te kunnen houden. 

Onderdeel Ruit

Breekt of barst je autoruit? Dan verzekert dit onderdeel je tegen de kosten. Maar let op: dat geldt alleen als er geen andere schade aan je auto is. Dus heb je een aanrijding waarbij je autoruit breekt en je bent niet All-Risk verzekerd? Dan krijg je de autoruit niet vergoed. 

Onderdeel Aanrijding

Wordt je auto aangereden? Belandt hij in het water? Of beschadigt een vandaal hem? Dan vergoeden wij de schade. Met dit onderdeel helpen we je ook in het buitenland als je een mechanische of elektronische storing hebt. Dat doen we in het hele gebied dat volgens je groene kaart (je internationaal verzekeringsbewijs) verzekerd is. 

WA Plus: niet verzekerd bij een aanrijding

Deze onderdelen heb je ook als je WA Plus verzekerd bent. Behalve het onderdeel Aanrijding. Hierdoor krijg je geen schade vergoed als je een aanrijding veroorzaakt. Je betaalt dan de reparatiekosten zelf. En dan loop je het risico dat je uiteindelijk meer betaalt dan als je All-Risk verzekerd was.

WA: alleen verzekerd als je zorgt voor schade

Met een WA-verzekering betaal je nog minder per maand. Je bent dan alleen verzekerd als je zorgt voor schade aan andere voertuigen of mensen. Schade aan je eigen auto betaal je zelf. Dit kan gunstig zijn als je auto niet veel meer waard is. Maar als je niet zonder die auto kan, ben je misschien toch beter af met een All-Risk verzekering.

Wat zijn precies de verschillen?

Basisdekking OHRA Autoverzekering Onderdelen
All-Risk Wettelijke aansprakelijkheid (WA), Brand, Storm en Natuur, Diefstal, Ruit, Aanrijding
WA Plus WA, Brand, Storm en Natuur, Diefstal, Ruit
WA WA

Wil je meer zekerheid?

Dan hebben we nog 5 extra dekkingen. Je kunt er 1 of meer bij je basisdekking nemen:

  • aanvullend Pakket (voor de WA Plus en All-Risk verzekering)
  • ongevallen Inzittenden
  • schade Inzittenden
  • rechtsbijstand Motorrijtuig
  • pechhulp Nederland