Dé podcast voor eigen bazen: Zzp Café

In samenwerking met BNR ontwikkelden wij deze podcast serie van in totaal 10 afleveringen. Allerlei onderwerpen komen aan bod waar jij mee te maken krijgt als zzp'er.


Nina van den Dungen, journalist en zelf ook eigen baas, gaat in gesprek met andere zzp’ers en experts. Samen met co-host Hugo-Jan Ruts, hoofdredacteur ZiPconomy, bespreken zij allerlei thema’s uit het zzp-bestaan. Dé podcast voor eigen bazen.

Aflevering 10

Op een slimme manier stoppen met je bedrijf

Je bedrijf loopt niet goed of je wilt toch voor die mooie vaste baan gaan. Als je klaar bent met de onzekerheid van het zzp-bestaan en je wilt stoppen als zzp’er, bereid je dan goed voor. Er komt namelijk nogal wat bij kijken.

Aflevering 9

Hoe je van je bedrijf een merk maakt

Hoe blijf jij onder de aandacht bij potentiële opdrachtgevers? Alle netwerkborrels aflopen, jezelf profileren via social media. Wat doe jij om op te vallen? In deze aflevering meer over personal branding.

Aflevering 8

Hoe je nou écht lekker werkt als zzp’er

Tot midden in de nacht werken en dan ben je nog niet eens aan je administratie toegekomen… Efficiënt werken, een goede balans tussen werk en privé vinden en een fijne werksfeer creëren voor jezelf. Hoe doe je dat nou als zzp’er?

Aflevering 7

De risico’s van het zzp-bestaan: pensioen, buffer en AOV

Heb jij je financiële zaken goed op orde? Heb je bijvoorbeeld genoeg geld voor later of voor als je tijdelijk niet kunt werken door ziekte? Luister hoe andere zzp’ers dit regelen.

Aflevering 6

‘Living the dream! Hoe bereik je je doel?’

Alles zelf bedenken, bepalen en eigen baas zijn. Dat is jouw droom als zzp’er. Heel leuk, maar je moet er ook van kunnen leven. Lukt jou dat of moet je dan nog even verder dromen?

Aflevering 5

Jezelf bijspijkeren, moet dat nou echt?

Investeren in jezelf en up-to-date blijven. Hoe ga jij hiermee om? Natuurlijk wil je jezelf blijven ontwikkelen, maar daar zit ook een kostenplaatje aan vast. En hoe doe je dat? Naast of tijdens je klussen? In deze aflevering gaat het over zelfontwikkeling en de kosten hiervan.

Aflevering 4

De zoektocht naar je volgende klus

Netwerken, jezelf ‘verkopen’, nieuwe opdrachten scoren, ook dat is onderdeel van het zzp’en. Veel zzp’ers vinden dit niet het leukste onderdeel. Jij wel? Luister hoe jij ervoor kunt zorgen dat je netwerk en opdrachtgevers weten dat je weer beschikbaar bent voor een nieuwe klus.

Aflevering 3

De break-up met je opdrachtgever

Het zzp-leven gaat niet alleen maar over rozen. Soms krijg je te maken met tegenvallers: klussen die op het laatste moment niet doorgaan, ontevreden opdrachtgevers, een economische crisis waardoor er weinig werk is. Hoe ga jij hiermee om? Een gesprek over omdenken en vernieuwen.

Aflevering 2

De grote tarievenshow. Verdien je wel genoeg?

Hoe bepaal je een goed uurtarief? Verdien je als zzp’er nou eigenlijk meer dan iemand die in loondienst is? En wanneer verhoog ik mijn prijs? Geld verdienen als zzp’er, hoe doe je dat? In deze aflevering draait het om geld.

Aflevering 1

Vrijheid, blijheid en een vliegende start

Vrijheid, blijheid. Is dat de reden dat jij eigen baas wil worden? Zelf bepalen wat je doet, waar en wanneer je werkt. Hoe fijn is dat? Nina en Hugo gaan in gesprek over de voor- en nadelen van het zzp-leven. En over hoe op te starten als eigen baas.

Bron: BNR is een journalistieke nieuwszender die met eigen redactionele vrijheid invulling geeft aan de podcasts.

Regel zelf makkelijk je zzp-verzekeringen

Zzp’er zijn gaat over vrijheid. Doen waar je goed in bent. En je vooral niet bezighouden met risico’s die je loopt, zoals die klant die niet betaalt. Veel risico’s kun je afdekken. Bij OHRA regel je dit zelf makkelijk online.