Dé podcast voor eigen bazen: Zzp Café

In samenwerking met BNR ontwikkelden wij deze podcast serie van in totaal 10 afleveringen. Allerlei onderwerpen komen aan bod waar jij mee te maken krijgt als zzp'er.


Nina van den Dungen, journalist en zelf ook eigen baas, gaat in gesprek met andere zzp’ers en experts. Samen met co-host Hugo-Jan Ruts, hoofdredacteur ZiPconomy, bespreken zij allerlei thema’s uit het zzp-bestaan. Dé podcast voor eigen bazen.

Aflevering 6

Living the dream! Hoe bereik je je doel?

In deze aflevering twee zzp'ers die hun ultieme droom leven. De één had een helder doel voor ogen, namelijk rijk worden in één jaar. De ander had juist géén doel en werkt daardoor plotseling tot ver over de grens.

Aflevering 5

Jezelf bijspijkeren, moet dat nou echt?

In aflevering 5 van ZZP Café, dé podcast voor eigen bazen, zoomen we in op zelfontwikkeling. Zijn dure trainingen of opleidingen de investering waard? En hoe kan het goedkoper of zelfs gratis?

Aflevering 4

De zoektocht naar je volgende klus

Als zzp’er leef je van klus naar klus. Belangrijk dus om te zorgen dat de opdrachten blijven komen. Hoe houd je je netwerk warm? Wanneer voer je acquisitie en hoe pak je dat nou goed aan?

Aflevering 3

De break-up met je opdrachtgever

Het zzp-leven gaat niet alleen maar over rozen. Soms krijg je te maken met tegenvallers: klussen die op het laatste moment niet doorgaan, ontevreden opdrachtgevers, een economische crisis waardoor er weinig werk is. Hoe ga jij hiermee om? Een gesprek over omdenken en vernieuwen.

Aflevering 2

De grote tarievenshow. Verdien je wel genoeg?

Hoe bepaal je een goed uurtarief? Verdien je als zzp’er nou eigenlijk meer dan iemand die in loondienst is? En wanneer verhoog ik mijn prijs? Geld verdienen als zzp’er, hoe doe je dat? In deze aflevering draait het om geld.

Aflevering 1

Vrijheid, blijheid en een vliegende start

Vrijheid, blijheid. Is dat de reden dat jij eigen baas wil worden? Zelf bepalen wat je doet, waar en wanneer je werkt. Hoe fijn is dat? Nina en Hugo gaan in gesprek over de voor- en nadelen van het zzp-leven. En over hoe op te starten als eigen baas.

Regel zelf makkelijk je zzp-verzekeringen

Zzp’er zijn gaat over vrijheid. Doen waar je goed in bent. En je vooral niet bezighouden met risico’s die je loopt, zoals die klant die niet betaalt. Veel risico’s kun je afdekken. Bij OHRA regel je dit zelf makkelijk online.