Zo veilig is OHRA

Je verzekeringszaken moeten veilig zijn. We doen er daarom alles aan om Mijn OHRA zo veilig mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met een beveiligde verbinding als je inlogt. Je kunt natuurlijk zelf ook maatregelen treffen.

Wij nemen beveiliging heel serieus

We doen er alles aan om onze digitale diensten zo veilig mogelijk te maken:

Beveiligde verbinding

Als je inlogt in Mijn OHRA, ontstaat er een beveiligde verbinding tussen onze computer en jouw computer. Of met je mobiel of tablet natuurlijk. Wij gebruiken hiervoor de beveiligingstechniek Extended Validation-Secure Socket Layer (EV-SSL). EV-SSL is de beveiligingsstandaard om op internet persoonlijke informatie en transacties te beveiligen. Alle grote financiële instellingen gebruiken EV-SSL. Wij dus ook. Als de EV-SSL-verbinding opstart, zie je een gesloten slotje in je browser. 

Je wordt vanzelf uitgelogd 

Het kan natuurlijk gebeuren dat je vergeet uit te loggen. Het zou niet veilig zijn als je dan nog uren ingelogd blijft. Daarom log je automatisch uit als je 30 minuten niets hebt gedaan. Je kunt natuurlijk altijd weer inloggen om verder te gaan. 

We blokkeren soms een account 

Als het 3 keer is mislukt om in te loggen, blokkeren we je account. Dat is misschien vervelend als het een foutje was, maar wel zo veilig tegen cybercriminelen. Je kunt dan een nieuw wachtwoord aanvragen.

Wat kun je zelf doen aan de veiligheid?

Voor veilig internetten kun je zelf ook maatregelen treffen:

Ga voorzichtig om met je persoonlijke gegevens

Mijn OHRA is strikt persoonlijk. Geef daarom nooit je wachtwoord aan iemand anders. Niet via e-mail, niet als je met ons belt, gewoon nooit. Let ook op dat er niemand meekijkt als je je wachtwoord intikt. Als je je inloggegevens toch aan iemand geeft, ben je zelf aansprakelijk voor de gevolgen van eventueel misbruik.

Laat je computer nooit onbewaakt achter

Loop je weg bij je computer, zorg dan dat je uitgelogd bent. Wel zo veilig.

Verander regelmatig je wachtwoord

Het is goed om ieder half jaar je wachtwoord te wijzigen. En kies dan niet voor iets makkelijks als ‘wachtwoord’ of ‘123456’. Je wachtwoord moet bestaan uit: 

  • minimaal 8 karakters
  • minimaal 2 cijfers
  • maximaal 2 keer hetzelfde cijfer of letter

Het is niet slim om gebruik te maken van browsers die je wachtwoord op je computer opslaan. En maak je gebruik van automatische wachtwoordhulpen? Gebruik die dan liever niet voor toegangcodes.

Gebruik de nieuwste versie van je internetbrowser

Controleer regelmatig of je de nieuwste versie van je internetbrowser hebt. Die is altijd beter beveiligd dan oudere versies. Kijk op de website van je browser (bijvoorbeeld: Internet Explorer, Chrome, Edge, Safari of Firefox) om te zien wat de nieuwste versie is.

Controleer of je een beveiligde verbinding hebt

Als je inlogt zie je een slotje in je browser verschijnen. Dat wil zeggen dat de verbinding beveiligd is. Klik je op dit slotje, dan zie je ons OHRA-certificaat. 

Installeer anti-virussoftware en voer scans uit 

Maak gebruik van anti-virussoftware. En dan moet het programma natuurlijk ook bijgewerkt en actief zijn. Doe regelmatig een scan om te zien of er nog virussen op je computer staan.

Download en installeer geen illegale en onbekende software

Soms krijg je in een e-mail of op een website een onbekend programma aangeboden. Installeer die niet, want ze kunnen ook dingen veranderen in bestaande programma’s. Dat brengt risico’s met zich mee.

Veilig gebruik maken van het internet

Alle informatie over veilig internetten vind je op de website Veilig Internetten. Zoals zij ook zeggen: 'Eerst checken, dan klikken!'