12 november 2022  | Persbericht

OHRA maakt zorgpremie 2023 bekend

De maandpremie van de basisverzekering van verzekeraar OHRA Zorg wordt € 135,95 in 2023. Dit betekent een premiestijging van € 1,11 per maand. Hiermee blijft OHRA onder de verwachte gemiddelde premiestijging van het kabinet van € 8,33 per maand. De zorgkosten lopen op als gevolg van loon- en prijsstijgingen en specialistische zorg.

Keuzevrijheid is belangrijk 

Ook in 2023 blijft OHRA een zorgverzekeraar waarbij klanten zelf kunnen kiezen waar en door wie zij zich laten behandelen. 

Bianca Knispel, ceo OHRA: “Klanten kiezen voor een zorgverzekering van OHRA omdat zij keuzevrijheid belangrijk vinden. 100% keuzevrijheid betekent dat alle kosten worden vergoed van de zorgverlener die jij kiest. Oók als we geen contract hebben met jouw zorgverlener, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, specialistische kliniek of ziekenhuis.” 

“Er geldt wel een uitzondering voor de geestelijke gezondheidszorg en wijkverpleging. Ga je voor deze zorg naar een zorgverlener waar we een contract mee hebben? Dan krijg je nog steeds een volledige vergoeding. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners vergoeden we 75% van de rekening, maar nooit meer dan het maximumtarief.” 

Andere voordelen 

Klanten met een OHRA Zorgverzekering profiteren, naast zeer ruime keuzevrijheid, ook van: 

  • Gratis tandongevallenverzekering bij elke aanvullende verzekering. 
  • Volledige vergoeding van spoedzorg in het buitenland bij elke aanvullende verzekering. 
  • Fysio Meeneemservice, waarmee ongebruikte fysiobehandelingen (maximaal 9 behandelingen) vanuit de aanvullende verzekering meegaan naar het nieuwe jaar. Voor maximaal € 1,50 per maand. 

Nieuw collectief aanbod 

OHRA biedt via veel werkgevers en ledenorganisaties een collectieve zorgverzekering aan. Met ingang van 1 januari 2023 zijn collectiviteitskortingen op de basisverzekering niet langer toegestaan.

Knispel geeft aan dat OHRA daarom in het nieuwe jaar met een nieuw collectief aanbod komt: “Een zorgverzekering waarvan je ook profijt hebt als je níet ziek bent. Hiervoor breiden we de gratis module OHRA Gezond uit met drie extra diensten. Dit helpt om beter te ontspannen, zorgen uit handen te geven en geldzaken in balans te krijgen. Daarnaast dekt onze basisverzekering Online GGZ, zodat je thuis geholpen kunt worden bij mentale klachten.”