12 november 2021  | Nieuwsbericht

OHRA maakt zorgpremie 2022 bekend

De maandpremie van de basisverzekering wordt in 2022 € 135, 95. Dit betekent een premiestijging van € 2,70 per maand. Hiermee blijft OHRA onder de verwachte gemiddelde premiestijging van het kabinet van € 3,75 per maand. De kosten van zorg zijn als gevolg van loon- en prijsstijgingen en specialistische zorg toegenomen. Om verdere premiestijging te beperken zet OHRA reserves vanuit het eigen vermogen in.

Flexibele zorgverzekering

Bianca Knispel, directeur Retail Schade & Zorg: “OHRA begrijpt dat klanten bij het kiezen van hun zorgverzekering niet altijd vooruit kunnen kijken. We begrijpen ook dat onze klanten zekerheid willen en op OHRA moeten kunnen rekenen. Daar houden we rekening mee door onze zorgverzekering flexibeler te maken.” 
Klanten kunnen hierbij gebruik maken van:
•    Fysio Meeneemservice, waarmee klanten hun ongebruikte fysiobehandelingen, maximaal 9, vanuit de aanvullende verzekering meenemen naar het nieuwe jaar.
•    ‘OHRA Compact’, een nieuwe kleine aanvullende verzekering.
•    Gratis tandongevallenverzekering voor alle klanten met een aanvullende of tandartsverzekering.

Zelf een zorgverlener kiezen

Bianca Knispel geeft verder aan dat OHRA van een volledige restitutieverzekering dit jaar overstapt naar een combinatiepolis in 2022. Dit betekent dat OHRA nog steeds in bijna alle gevallen 100% van de rekening betaalt. Hier zijn twee uitzonderingen op: klanten die gebruikmaken van een niet-gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging/thuiszorg. Daarvan betaalt OHRA 75% van de rekening, waarbij ook rekening wordt gehouden met een maximum tarief. De rest betaalt de klant -in het geval van niet-gecontracteerde zorg- zelf. Zo blijft OHRA één van de weinige zorgverzekeraars waar klanten zelf kiezen door welk ziekenhuis, arts of fysiotherapeut ze zich laten behandelen.
 

Uniek in de markt: Fysio Meeneemservice

OHRA biedt als enige in markt de Fysio Meeneemservice, waarmee klanten hun ongebruikte fysiobehandelingen, maximaal 9, vanuit de aanvullende verzekering meenemen naar het nieuwe jaar. Voor een bedrag van maximaal € 1,50 extra per maand kunnen klanten in 2023 gebruikmaken van hun ongebruikte fysiobehandelingen uit 2022.
 
*Deze prijs is inclusief 4% online korting.
 
Voor meer informatie, de voordelen en voorwaarden van de OHRA Zorgverzekering, zie www.ohra.nl/zorg.