12 november 2019  | Persbericht

Ongebruikte fysiobehandeling meenemen naar nieuwe jaar

OHRA Zorg biedt dit jaar een nieuwe en unieke service: Fysio Meenemen. Hiermee kunnen verzekerden hun ongebruikte fysio behandelingen meenemen naar het nieuwe jaar. In combinatie met de meeste aanvullende verzekeringen kunnen klanten voor een bedrag van maximaal € 1,50 extra per maand, in 2021 gebruik maken van hun ongebruikte fysio behandelingen uit 2020.

Maurice Koopman, directeur OHRA: “Het meenemen van ongebruikte behandelingen is uniek in de markt. Op deze manier maken we verzekeren flexibeler. Het ene jaar maak je meer gebruik van fysiotherapie dan het andere jaar. Dan is het wel zo handig dat ongebruikte behandelingen meegenomen kunnen worden naar het nieuwe jaar. Zo maken we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk.”

Zorgpremie 2020

Vandaag maakt OHRA ook de maandpremie voor de OHRA Zorgverzekering bekend. Deze is in 2020 € 121,35 per maand. Hiermee daalt de premie van de basisverzekering ten opzichte van 2019 met € 5,06 (4%) per maand. De overheid heeft bepaald dat de collectiviteitskorting nog maximaal 5% mag zijn. Dit heeft invloed op de premie voor klanten die nu van een hogere korting profiteren. OHRA zet een deel van haar reserves in om deze stijging beperkt te houden. De premie inclusief onze online korting wordt in 2020 € 116,50 per maand.

Vrije zorgkeuze

Daarnaast blijft OHRA Zorg één van de weinige zorgverzekeraars die haar klanten altijd vrije zorgkeuze biedt. Klanten kiezen zelf hun therapeut, arts of zorgverlener, zonder extra kosten achteraf. Ook als OHRA geen contract heeft met de zorgaanbieder. Dat noemen we verzekeren zonder Paarse Krokodillen.