5 van de mooiste motorroutes in Nederland. Ken jij ze al?

Nederland is prachtig. Vooral in de lente- en zomermaanden bloeit ons bijzondere landje helemaal op. Ben jij fanatiek motorrijder? Dan trek je er waarschijnlijk geregeld op uit bij mooi weer. Er zijn in ons landje eindeloos veel mooie motorroutes te vinden. Maar ken je de 5 mooiste motorroutes van Nederland al? 

Mooie motorroute Friesland: De Elfstedentocht

It giet oan! Misschien ken je deze barre tocht alleen van het schaatsen, maar ook op de motor is de Elfstedentocht een prachtige rit. En een groot voordeel: je bent niet afhankelijk van ijs. De tocht is zo’n 240 kilometer lang en je rijdt ‘m in ongeveer 7 uur. Je kunt de route natuurlijk op ieder moment van het jaar rijden, of doe mee aan het jaarlijkse evenement wat inmiddels al echt een begrip binnen motorrijdend Nederland is. Het evenement wordt ieder jaar op Pinkstermaandag georganiseerd door De Friesche Motorclub. Samen met 3.500 andere motorrijders rijd je langs de elf Friese steden. Een mooie motorroute in Nederland die zeker niet mag ontbreken in deze lijst!  

Mooie motorroute Brabant: De 7 heerlijkheden

De 7 heerlijkheden is een populaire route door het mooie Brabant. Die naam heeft de tocht niet voor niets. De motorroute zit namelijk vol variatie. Toer door weilanden, bossen, dijken en dorpjes. Doordat de tocht maar 100 kilometer lang is, neemt ‘ie weinig tijd in beslag. Leuk voor een zondagmiddag of een mooie zomeravond. De route start en eindigt officieel in Steenbergen, maar je kunt natuurlijk starten waar je zelf wil. Absoluut 1 van de mooiste motorroutes van Nederland! 

Mooie motorroute Overijssel: 1001 bochtenroute

De 1001 bochtenroute in Overijssel is volgens sommige motorrijders ‘de mooiste motorroute van Nederland’. Dus verdient deze tocht zeker een plekje in deze lijst. De 1001 bochtenroute rijd je in Twente en voert je langs heide, gezellige stadjes en glooiende velden. Zoals de naam al zegt: aan bochten tijdens deze toer geen gebrek. Een motorroute in Nederland die iedere motorrijder een keer gereden moet hebben.  

Mooie motorroute Gelderland: Utrechtse Heuvelrug en Betuwe

Oké, eerlijk is eerlijk. Enkel door Gelderland gaat deze fantastische route niet. Maar hij begint én eindigt er wel. Voor deze tocht vertrek je namelijk op het Arnhemse Papendal. Vanaf daar rijd je via de Veluwe naar de Utrechtse Heuvelrug. Je passeert de piramide van Austerlitz en vervolgt daarna je route richting de Betuwe. Geniet van de uitgestrekte polders en de dijk langs de Rijn. Met een prachtig stuk over de Ginkelse Heide sluit je de route af en eindig je weer op Papendal. Een bijzondere route met heide, bos, water en polders. 

Mooie motorroute Noord-Holland: Rondje Texel

Wil je er echt een dagje tussenuit? Maak eens een uitstapje naar één van de Waddeneilanden. Niet alle eilanden zijn geschikt voor motortochten, maar op Texel kun je een prachtige tocht rijden. Een rondje Texel begint al bijzonder, namelijk op de veerboot. Toer het eiland over en geniet van de zee, duinen en het groen. Vergeet geen stop te maken bij de 150 jaar oude vuurtoren. Hoewel het voelt als een vakantie in het buitenland, rijd je toch echt een mooie motorroute door Nederland. 

Ga goed voorbereid op pad

Een dag op pad met je motor is vrijheid, blijheid! En met een goede verzekering voor je motor ga je nét eventjes onbezorgder op weg. Kijk eens bij onze motorverzekering en bereken direct jouw premie!.