De voordelen van een auto delen

Tegenwoordig delen we steeds meer spullen met elkaar. Een duurzame trend die al een aantal jaar aan de gang is. Wat deel je zoal? Dat kan van alles zijn. Van iemands woning die je een weekendje boekt via Airbnb, tot het gebruiken van de klopboor van je buurman, die jouw partytent leent. Speciale apps als Nextdoor zijn in het leven geroepen om dit delen te bevorderen.

Ook voor je auto geldt: delen is het nieuwe bezitten

Steeds meer mensen lenen hun auto uit aan die goede vriendin of dat familielid zonder auto. Want zeg nou zelf, het is toch zonde als je auto staat te niksen op de oprit. Een groen idee dus, want als zij daardoor geen eigen vervoermiddel hoeven aan te schaffen, scheelt dat een auto. 

Maar hoe zit het met de verzekering?

Als je spullen uitleent en ze gaan kapot, dan is dat vervelend. Ook voor de lener. En al helemaal als het om een auto gaat. Gelukkig zijn verzekeraars ingesprongen op de deeleconomie en is er tegenwoordig de OHRA Leenautoverzekering. Een tijdelijke leenautoverzekering die je als lener​ of als uitlener kunt afsluiten.​

Stel een vriend gaat met jouw auto naar zijn ouders in Zuid-Limburg en rijdt per ongeluk tegen een paaltje. Geen probleem als hij voor die dag de leenautoverzekering heeft afgesloten. Want deze verzekering vergoedt de reparatiekosten als jouw verzekering dat niet doet. De OHRA Leenautoverzekering is er ook als je jouw eigen risico moet gebruiken of terugvalt in schadevrije jaren. Zo deel je jouw auto zonder zorgen!