Een auto lenen of uitlenen? Zo zit het met de verzekering

Leen jij wel eens je auto uit aan bijvoorbeeld vrienden of de buurman? Of leen je zelf wel eens een auto? Dan heb je je vast ook wel eens afgevraagd hoe het nu precies zit als er toch iets gebeurt onderweg. Hoe zit het dan met de verzekering als er schade is aan de auto die je leent of uitleent?  

Schade aan een geleende auto

Als je een auto leent van een ander, ga je daar natuurlijk zo voorzichtig mogelijk mee om. Toch is een ongelukje zo gebeurd. Een voorbeeld:

Mats heeft een wat oudere tweedehands auto. Zijn bovenbuurvrouw Janneke wil de auto graag lenen voor een weekendje aan zee met haar kinderen. Op zich geen probleem vindt Mats. Zelf koos hij bewust voor een autoverzekering met basis WA dekking. Daarmee is alleen schade die hij aan andere auto’s en personen veroorzaakt gedekt. Maar wat als Janneke een geparkeerde auto raakt in het drukke Scheveningen?

In dat geval vergoedt de WA verzekering van Mats alleen de schade van de tegenpartij. De reparatiekosten voor de deuk in Mats’ auto zijn niet verzekerd. Bovendien valt Mats terug in schadevrije jaren en gaat hierdoor de premie van zijn autoverzekering omhoog, ook als hij een All-Risk autoverzekering gehad. Kortom, onverwachte kosten en een hoop gedoe. Hopelijk heeft hij dan aan Janneke een goede buur en komen ze er samen uit.

De leenautoverzekering: met een gerust hart een auto lenen of uitlenen

Leen jij ook wel eens je auto uit of gebruik je regelmatig de auto van iemand anders? Denk dan eens aan de OHRA Leenautoverzekering. Hiermee verzeker je de nadelige financiële gevolgen bij schade aan een geleende of uitgeleende auto.

De leenautoverzekering kun je direct online afsluiten als eigenaar of als lener van de auto. Dat kan al voor 1 dag of voor meerdere dagen, met een maximum tot 30 aaneengesloten dagen. En dat al vanaf 6 Euro per dag. Zo kun je voor een klein bedrag altijd met een gerust hart een auto lenen of uitlenen.

Benieuwd wat de Consumentenbond van onze Leenautoverzekering vindt? Je leest het er meer over in het artikel OHRA Leenautoverzekering: eerste indruk