Aanvullende dekkingen voor de kilometerverzekering

Wil je extra zekerheid? Dan kun je aanvullende dekkingen toevoegen aan je kilometerverzekering. Kies uit Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Pechhulp Nederland en Rechtsbijstand Motorrijtuig. We vertellen je er graag meer over.

Ongevallen Inzittenden

Je moet er niet aan denken, maar stel bij een ongeluk overlijdt de bestuurder, 1 van de passagiers of iemand raakt blijvend invalide. Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, dankzij deze aanvullende dekking betaalt OHRA in deze situaties een vast bedrag. We kijken hierbij niet naar wat de werkelijke schade is.

Uitkeringen:

  • overlijden: € 25.000,- per inzittende
  • volledige blijvende invaliditeit: € 75.000,- per inzittende. Dit bedrag geldt bij volledige blijvende invaliditeit. Is de blijvende invaliditeit gedeeltelijk, dan geldt een deel van het bedrag. In de polisvoorwaarden lees je precies hoe het zit. 

Schade Inzittenden

De gevolgen van een ongeluk kunnen voor de bestuurder en inzittenden enorm zijn. Stel dat je na een ongeluk je werk niet meer kunt doen. De aanvullende dekking Schade Inzittenden vergoedt de werkelijke schade van jou of je passagier na een auto-ongeluk, ook als je zelf aansprakelijk bent voor die schade. Deze dekking is vooral interessant voor jou als bestuurder, want je passagiers kunnen vaak terugvallen op de WA-dekking.

De aanvullende dekking Schade Inzittenden in het kort:

  • Je bent verzekerd bij schade door een ongeluk of aanrijding.
  • Je ontvangt een uitkering bij letsel en overlijden.
  • Je ontvangt een uitkering bij beschadiging van je spullen in de auto.
  • Zowel jij als jouw passagiers zijn verzekerd.
  • Het verzekerde bedrag is € 1 miljoen.

Pechhulp Nederland

Pech onderweg? Dat is vervelend. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk weer de weg op. Met deze aanvullende dekking krijg je hulp in heel Nederland. Ook in je eigen woonplaats. De hulpdienst is dag en nacht bereikbaar. Als het kan, repareert de hulpdienst je auto meteen. Kan dat niet, dan vervoeren ze je auto naar de dichtstbijzijnde garage en brengen ze jou en jouw passagiers naar huis. En als je auto niet binnen 24 uur gerepareerd kan worden, krijg je maximaal 3 werkdagen lang een andere auto.

Rechtsbijstand Motorrijtuig

Wie er schuldig is bij een verkeersongeluk is niet altijd duidelijk. Daarover kan gemakkelijk een conflict ontstaan. Het wordt dan flink lastig om je gelijk aan te tonen. Ook bij het kopen of verkopen van een auto kan een conflict ontstaan. Soms moet er zelfs een rechter aan te pas komen. En advocaatkosten lopen snel op. De dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig kun je niet bij je kilometerverzekering afsluiten, maar wel bij je rechtsbijstandverzekering van OHRA.

Meer over onze aanvullende dekkingen

Wil je precies weten wat er wel en niet verzekerd is met onze aanvullende dekkingen? Je leest er meer over in onze polisvoorwaarden