De kosten van je huisdier

Leuk, een hond of kat in huis! Maar wat kost dat?

Wil je een pup of kitten kopen? Dan brengt dat verwachte en onverwachte (medische) kosten met zich mee. De kosten kunnen hoog oplopen, vooral als je huisdier bijvoorbeeld een operatie of specialistische behandeling nodig heeft. We vertellen je graag aan welke kosten je voor een hond of kat moet denken. 

Kosten van je hond

Een nieuwe huisgenoot die altijd blij is om je te zien en voor een hoop gezelligheid zorgt. Maar wat kost een hond nou echt? 

Kosten van je kat

Een kat in huis zorgt voor een hoop gezelligheid en het zijn echte knuffelkonten. Maar welke kosten kun je eigenlijk verwachten?

Ook specialistische behandelingen vergoed

OHRA vergoedt ook specialistische behandelingen voor je huisdier. Dit zijn medisch noodzakelijke behandelingen door een veterinaire specialist of dierenarts deskundige, na doorverwijzing van je dierenarts. Denk bijvoorbeeld aan een complexe breuk, een bekkenfractuur of chemotherapie. Dit soort behandelingen kosten al snel meer dan € 1.500,-​

Consulten voor deze specialistische behandelingen worden vergoed volgens de vergoeding voor consulten (zie de polisvoorwaarden voor maximale vergoedingen). Bij OHRA maken wij geen onderscheid tussen het consult door een specialist of een dierenarts.​ 

Ook je hond en kat goed verzekerd. Ja, dat is OHRA!

Roos & Matthijs zijn bang dat hun hond Max iets aan zijn pootje heeft en ze de dure behandeling niet kunnen betalen. Roos beeldt zich in hoe dit gigantisch uit de hand kan lopen en ze Max zelfs veranderen in Robodog. Gelukkig blijkt dat ze een huisdierenverzekering hebben waarmee dit ook goed verzekerd is. Ja, dat is OHRA.