Aanvullende dekkingen voor je hond

Lange wandelingen met je labrador, knuffelen met je labradoodle of lekker bankhangen met je vuilnisbakkie. Bij OHRA zijn alle honden welkom! En omdat het ene ras het andere niet is, kies je bij ons het ziektekostenpakket dat het beste bij jouw hond past. En wil je nog meer zekerheid? Dan breid je je pakket eenvoudig uit met onze aanvullende dekkingen.

Het ziektekostenpakket dat je kiest, heeft invloed op de hoogte van de vergoedingen van de aanvullende dekkingen. Kies je bijvoorbeeld voor het pakket Plus? Dan zijn de aanvullende dekkingen die je kiest, ook automatisch Plus. 

Aanvullende dekking Vaccinatie en Gebit

Al vanaf jonge leeftijd hebben honden verschillende vaccinaties nodig. Soms zijn dat verplichte vaccinaties zoals de rabiës vaccinatie. En soms zijn het vaccinaties als onderdeel van een behandeling. Ook het gebit van je hond heeft aandacht en zorg nodig. Met de extra dekking Vaccinatie en Gebit ben je verzekerd voor (een deel) van de kosten hiervoor.

Maximale vergoedingen per verzekeringsjaar voor elk pakket:

  Bij pakket Basis Bij pakket Plus Bij pakket Top
Vaccinatie/titerbepaling € 50,- € 75,- € 100,- 
Tanden en kiezen trekken € 150,- € 200,- € 250,-
Behandelen tandbederf € 150,- € 200,- € 250,-
Wortelkanaalbehandeling € 150,- € 200,- € 250,-
Controle en reiniging gebit Geen vergoeding € 50,-  € 100,- 

Aanvullende dekking Aanvullend (inclusief sterilisatie en castratie)

Met de dekking Aanvullend verzeker je je hond voor ingrepen, behandelingen en therapieën. Zo worden sterilisatie en castratie bijvoorbeeld voor een deel vergoed, net als een bezoek aan de fysiotherapeut of homeopaat. 

Maximale vergoedingen per verzekeringsjaar per pakket:
 

  Bij pakket Basis Bij pakket Plus Bij Pakket Top
Sterilisatie en castratie Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,- Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,- Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,-
Fysiotherapie en hydrotherapie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Gedragstherapie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Homeopathie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Acupunctuur en alternatieve geneeswijze € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Chiropractie, orthomanuele therapie en osteopathie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Chemotherapie, lasertherapie en radiotherapie 50% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af 50% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af 100% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af

Aanvullende dekking Reis

Mag je hond mee op vakantie? Denk dan eens aan onze aanvullende dekking Reis. Hiermee is je hond op reis en op vakantie goed verzekerd, waar je ook bent in de wereld. Medisch noodzakelijke behandelingen die je hond misschien onderweg nodig heeft, worden vergoed tot maximaal € 1.000,- per verzekeringsjaar.

Goed om te weten:

  • Is de behandeling voor je hond in het buitenland duurder dan diezelfde behandeling bij een dierenarts in Nederland? Dan vergoeden wij volgens het Nederlandse tarief.
  • We vergoeden allleen de kosten voor een medische behandeling als de klachten pas tijdens je reis of vakantie zijn begonnen. 

Aanvullende dekking Crematie

Je hond is je maatje en je denkt er natuurlijk liever niet over na dat hij een keer overlijdt. Aan het verdriet kunnen we helaas niets doen, maar met de dekking Crematie ben je wel voor € 250,- verzekerd voor de kosten van de crematie en het vervoer van je hond.

Goed om te weten

  • Voor een aanvullende dekking betaal je bij OHRA geen eigen risico.
  • Per verlengingsdatum van je verzekering kun je je pakket altijd aanpassen of een aanvullende verzekering afsluiten.