Aanvullende dekkingen voor je kat

De ene kat is de andere niet. Daarom kies je bij OHRA het ziektekostenpakket dat het beste bij jou en je kat past. Wil je nog meer zekerheid? Dan kun je deze altijd uitbreiden met onze aanvullende dekkingen.

Het ziektekostenpakket dat je kiest, heeft invloed op de hoogte van de vergoedingen van de aanvullende dekkingen. Kies je bijvoorbeeld voor het pakket Plus? Dan zijn de aanvullende dekkingen die je kiest, ook automatisch Plus. 

Aanvullende dekking Vaccinatie en Gebit

Je kat heeft al vanaf jonge leeftijd vaccinaties nodig om beschermd te zijn tegen besmettelijke of gevaarlijke infectieziektes. En ook het gebit van je kat heeft aandacht en zorg nodig. Met de extra dekking Vaccinatie en Gebit, ben je verzekerd voor (een deel) van de kosten hiervoor.

Maximale vergoedingen per verzekeringsjaar voor elk pakket:

  Bij pakket Basis Bij pakket Plus Bij pakket Top
Vaccinatie/titerbepaling € 50,- € 75,- € 100,- 
Tanden en kiezen trekken € 150,- € 200,- € 250,-
Behandelen tandbederf € 150,- € 200,- € 250,-
Wortelkanaalbehandeling € 150,- € 200,- € 250,-
Controle en reiniging gebit Geen vergoeding € 50,-  € 100,- 

Aanvullende dekking Aanvullend (inclusief sterilisatie en castratie)

Met de dekking Aanvullend verzeker je je kat voor veelvoorkomende ingrepen, behandelingen en therapieën. Sterilisatie en castratie worden bijvoorbeeld deels vergoed, maar ook een bezoekje aan de fysiotherapeut of homeopaat. 

Maximale vergoedingen per verzekeringsjaar per pakket:
 

  Bij pakket Basis Bij pakket Plus Bij Pakket Top
Sterilisatie en castratie Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,- Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,- Eenmalig 60% van je gemaakte kosten tot maximaal € 300,-
Fysiotherapie en hydrotherapie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Gedragstherapie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Homeopathie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Acupunctuur en alternatieve geneeswijze € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Chiropractie, orthomanuele therapie en osteopathie € 150,-  € 200,-  € 250,- 
Chemotherapie, lasertherapie en radiotherapie 50% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af 50% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af 100% van je gemaakte kosten, hier gaat nog wel je eigen bijdrage van 20% af

Aanvullende dekking Reis

Gaat jouw kat gewoon lekker mee op vakantie naar het buitenland? Dan is hij overal ter wereld goed verzekerd met onze aanvullende dekking Reis. Hiermee vergoeden wij medisch noodzakelijke behandelingen tot maximaal € 1.000,- per verzekeringsjaar.

Goed om te weten:

  • Als de behandeling voor je kat in het buitenland duurder is dan diezelfde behandeling bij een dierenarts in Nederland, vergoeden wij die volgens Nederlandse tarief.
  • We vergoeden allleen de kosten voor een medische behandeling als de klachten bij je kat tijdens je reis of vakantie zijn begonnen. 

Aanvullende dekking Crematie

Dat je kat een keer overlijdt, daar wil je natuurlijk liever niet over nadenken. Aan het verdriet kunnen we helaas niets doen, maar met de dekking Crematie ben je wel voor € 250,- verzekerd voor de kosten van de crematie en het vervoer van je kat.

Goed om te weten

  • Voor een aanvullende dekking betaal je bij OHRA geen eigen risico.
  • Per verlengingsdatum van je verzekering kun je je pakket altijd aanpassen of een aanvullende verzekering afsluiten.