Denk aan je inentingen voor je op reis gaat!

Ga je binnenkort op reis? Dan is het belangrijk dat je goed beschermd bent. Denk je bij reisvaccinaties alleen aan verre, tropische vakantiebestemmingen? Dan heb je het mis! Ook voor bestemmingen dichtbij worden soms inentingen geadviseerd. Wanneer je een tijdelijke reisverzekering bij OHRA aanvraagt, zie je direct of je vaccinaties nodig hebt voor je bestemming.

Niet inenten brengt risico's met zich mee

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de vakantiegangers zonder vaccinaties op vakantie gaat. Dit komt doordat zij niet weten dat er inentingen geadviseerd worden voor hun bestemming. Ook onderschatten reizigers vaak het risico om ziek te worden op reis. Zo komen er ieder jaar veel reizigers ziek terug van vakantie. Met de juiste inentingen kan dit worden voorkomen.

Landen waarvoor veel mensen zich vaccineren

Azië Afrika Midden- en Zuid-Amerika
Indonesië Zuid-Afrika Suriname
Thailand Gambia Cuba
Sri Lanka Tanzania Mexico
Vietnam Egypte Costa Rica
India Kaapverdië Peru

Wist je dat:

  • tekenencefalitis in grote delen van onder andere Duitsland en Oostenrijk voorkomt en dat daar een vaccin tegen bestaat?
  • er voor Kroatië een DTP-vaccinatie geadviseerd wordt? 
  • er een zorgwekkend hoog aantal gevallen van mazelen is in Frankrijk en Italië? En dat voor die landen in sommige gevallen een BMR-vaccinatie wordt geadviseerd? 
  • alleen vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma kinderen niet altijd voldoende beschermen voor een reis? 
  • reisvaccinaties niet alleen worden aanbevolen om de reiziger zelf te beschermen? Ze beschermen ook de mensen waarmee een reiziger na terugkomst contact heeft. Zoals oma’s, opa’s, neefjes, nichtjes en kleinkinderen

Voor welke landen heb ik inentingen nodig?

Wil je weten of jij een reizigersvaccinatie nodig hebt voor je vakantiebestemming? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl. Hier krijg je advies over welke vaccinaties verplicht zijn en welke adviezen er zijn voor het land waar je naartoe gaat. Regel makkelijk en direct je vaccinaties, waar en wanneer je wilt. De artsen (LCR-geregistreerd) van Thuisvaccinatie komen bij je thuis langs, of op je werk. Ook ‘s avonds en in het weekend. Vaccinaties. Direct. Geregeld. ​