Vitaler en fitter? OHRA Gezond! 

In de steeds drukker wordende samenleving, wordt het ook belangrijker om vitaal te zijn en te blijven. Zodat je de spanning en stress van alledag goed het hoofd kunt bieden. Daarom krijg je bij ons de module OHRA Gezond gratis bij je basisverzekering. Zo werk je op een leuke en makkelijke manier aan je vitaliteit.  

Zeg eens eerlijk… hoe vitaal ben jij?

Hoe breng jij je avonden meestal door: met bankhangen of wandelen? Kook jij ’s avonds meestal een gezond potje of grijp je vaak naar de telefoon voor die bezorghap? Pas je je makkelijk aan als je plannen wijzigen, of zit je vaak bij de pakken neer als het even niet loopt zoals verwacht? Natuurlijk zijn dit uitersten. Het gaat vaak met ups en downs waarbij je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Om wat vaker gezonder te eten of die vaak terugkerende pijn in je schouders na een lange werkdag te voorkomen. Een (kleine) verbetering van je vitaliteit zorgt ervoor dat jij goed, beter, bést in je vel zit. 

OHRA Gezond. Ook profijt van je zorgverzekering als je niet ziek bent

Bekijk wat OHRA Gezond jou te bieden heeft. Er zit altijd wel iets bij dat bij jouw situatie, behoefte en doelstellingen past. Of je nu écht stappen wilt maken omdat je niet echt lekker in je vel zit, of als over het algemeen OK in je vel zit maar bij bepaalde punten nét wat vitaler wilt worden. Niet ziek, tóch beter, noemen wij dat. Zodat je zo vaak als mogelijk je (werk)dag fluitend doorgaat. En we zetten ‘werk’ bewust tussen haakjes. Want wij vinden het minstens zo belangrijk dat jij ook in je eigen tijd voldoende energie hebt. Misschien zelfs wel belangrijker… dus zet die eerste stap. En breng in kaart hoe je ervoor staat en ga direct aan de slag met jouw persoonlijke verbeterpunten. 

Persoonlijke Gezondheidscheck

Ter waarde van € 42,50 
Doe de check met vingerprik voor suiker en cholesterol. Breng je gezondheid in kaart en krijg inzicht in eventuele risico’s op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en een burn-out. Spoor mogelijke problemen vroeg op of, liever nog, voorkom ze. Met OHRA Gezond (pdf) krijg je het onderzoek volledig vergoed. 

Doe de check

 • Check hoe het werkt en meld je aan!

  Jouw persoonlijke gezondheidsrapport
  Je ziet de uitslag van je check en medische tests en welke mogelijke gezondheidsrisico’s je loopt. Je krijgt praktische tips en advies om gezonder te leven. Op een manier die bij jou past. Makkelijk: je ziet ook gelijk de mogelijkheden die je OHRA Zorgverzekering vergoedt en waar je terecht kunt. 

  Meedoen? 
  Meld je aan en doe de Gezondheidscheck. Maak een persoonlijk account aan en vul de online vragenlijst in. Binnen 5 werkdagen krijg je de unieke checkbox met daarin speciaal ontwikkelde medische tests voor je bloedsuiker en cholesterol. Je doet deze tests gewoon lekker thuis, wanneer het jou uitkomt. Heel gemakkelijk, met een vingerprik. Tenslotte krijg je je persoonlijke Gezondheidsrapport in je account. Natuurlijk is dit rapport alléén door jou in te zien. 

  Je privacy staat natuurlijk voorop 
  De resultaten van je Gezondheidscheck en persoonlijke gezondheidsrapport zijn uiteraard alléén voor jou in te zien. OHRA heeft hier op geen enkele manier toegang toe. Natuurlijk wordt gehandeld in overeenstemming met de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens. Meer weten over de privacy en beveiliging? Lees dan de details.

Welly. De well-being app  

Ter waarde van € 75,- (6-maands traject met gebruik van platform, modules, coaching, Welly Weekly en Welly Webinar) 
Werken aan je vitaliteit loont. Altijd. Dat je vitaliteitswinst kunt behalen valt als je niet zo lekker in je vel zit. (‘rood’ of ‘oranje’ noemen we dat) hoeft eigenlijk geen uitleg. Maar het loont óók om aan je vitaliteit te werken als je overwegend OK in je vel zit. Of ‘groen’ zoals wij dat noemen: je hebt vaak voldoende energie om de (werk)dag door te komen. Want je kunt niet altijd even energiek zijn. Er zijn altijd wel verbeterstapjes die je kunt maken. Welly biedt een totaalprogramma gericht op Body, Mind en Food. Een totaalaanpak dus. In slechts 14 minuutjes per dag verbeter jij je vitaliteit. En zit jij in no time goed, beter, bést in je vel! 

Meld je aan bij Welly!

 • In 3 stappen

  Meedoen is heel eenvoudig. Je meldt je in 3 stappen aan en kunt direct aan de slag: 

  1. Meld je online aan bij Welly 
  2. Geef je naam, email adres en telefoonnummer door. En dat je collectief verzekerd bent bij OHRA 
  3. Je krijgt direct toegang tot de Welly app kunt gelijk aan de slag met een trainingsprogramma voor de eerste week. Ook krijg je een uitnodiging voor de online scan waarmee je programma nog persoonlijker wordt. Je privacy is uiteraard volledig gewaarborgd. Alleen jij hebt toegang tot jouw persoonlijke account.

  Met de Welly app heb je altijd je coach binnen handbereik en is jouw persoonlijke programma 24/7 voor jou beschikbaar. Wat er in de toekomst ook op je afkomt, met Welly ben je er klaar voor! Doe de Welly Well-being scan en zie wat jouw verbeterpunten zijn.   

Geldplannen

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Zeker nu is het belangrijk om goed te kijken hoe je zo optimaal mogelijk met je geld kunt omgaan. Zeker als zich specifieke situaties of levensgebeurtenissen voordoen die financiële gevolgen met zich meebrengen. Met een Geldplan kies je het plan dat bij jouw situatie past. Je vult – anoniem – je gegevens in en je krijgt een persoonlijk actie plan. Zo versterk jij je financiële situatie omdat je weet wat je moet doen en indien nodig, hulp kunt vragen. 
Je kunt vanaf 2 januari 2023 gebruik maken van de Geldplannen.

Online Mindfulness

Ter waarde van € 60,- 
Kies één van onderstaande workshops van de MindfulnessFabriek. Een workshop duurt anderhalf uur en bestaat uit een webinar van 45 minuten en een persoonlijk livegesprek met een mindfulnesstrainer. 
Je kunt vanaf 2 januari 2023 gebruik maken van Online mindfulness.  

De workshops

 • Workshop ‘Mindful pauzeren’ 

  Een mix tussen ontspannen en in beweging komen. Je leert hoe je beter kunt pauzeren, hoe je de signalen van je lichaam herkent en je krijgt praktische tips en oefeningen. 

 • Workshop ‘Mindful thuiswerken’

  Zit je thuis veel achter het scherm? Biedt werkstress het hoofd met deze workshop. Je leert hoe je je aandacht stuurt en gerichte keuzes te maken. Zo krijg je een heel concreet overzicht van je persoonlijke doelen en bijbehorende acties.  

Mantelzorgmakelaar 

Ben je mantelzorger? Dan is de OHRA Mantelzorgmakelaar er om je te ondersteunen om hulp te organiseren. Als collectief verzekerde maak jij gebruik van de Mantelzorgmakelaar via de module OHRA Gezond. Deze krijg je gratis bij je basisverzekering. Je hoeft hiervoor geen aanvullende verzekering af te sluiten. 

Sportarts – Preventief onderzoek – Gezondheidscursussen

OHRA Gezond biedt een vergoeding voor: 

 • Sportmedisch advies – tot maximaal € 150,- per jaar 
 • Preventief onderzoek - tot maximaal € 150,- per jaar 
 • Gezondheidscursussen en beweegprogramma’s – tot maximaal € 150,- per jaar 

De vergoedingen op een rij