Letselschade. En nu?

Stel, je wordt in het verkeer aangereden. Je denkt er liever niet over na, maar je kunt dan ernstige verwondingen oplopen. We noemen dat ‘letselschade of personenschade’. Onze experts van het Letselschade Service Centrum helpen je in zo’n situatie graag, zodat jij rustig kunt herstellen.

Wat is letselschade precies?

Je kunt allerlei soorten letsel oplopen. Denk aan een whiplash, botbreuken of psychische klachten. Het letsel kan tijdelijk of blijvend zijn. Bij letselschade gaat het altijd om schade aan jezelf door een ongeluk. Alle kosten die de fysieke of geestelijke beperking met zich meebrengt noemen we letselschade.

Gevolgen van letsel

Letsel kan je leven behoorlijk overhoop gooien. Misschien kun je een tijd niet werken en loop je inkomsten mis. Of heb je medische hulp en aanpassingen in je huis nodig. Voor deze kosten kun je een vergoeding krijgen.

Is er sprake van letsel?

Als je letselschade hebt, dan moet je de veroorzaker hiervoor aansprakelijk stellen. Hij of zij kan de schade melden op zijn aansprakelijkheidsverzekering of autoverzekering.

Ben jij de veroorzaker van letselschade, dan kun je de schade melden op je aansprakelijkheidsverzekering of autoverzekering via Mijn OHRA. Wij beoordelen of er sprake is van letsel. Is dat het geval, dan sturen we je melding door naar het Letselschade Service Centrum. Zij nemen je schademelding verder in behandeling.