Algemeen

Welke verzekering heb ik nodig als zzp'er?

Dat hangt af van het werk dat je doet en de risico's die daarbij horen. OHRA biedt 4 verzekeringen aan voor zzp'ers in de zakelijke dienstverlening. Bij elke verzekering vind je voorbeelden van situaties die jou kunnen overkomen. Die helpen je op weg om de juiste verzekering te vinden.

Waar vind ik de polisvoorwaarden?

Onder het kopje Dekking vind je een link naar de polisvoorwaarden. Als je een zzp-verzekering hebt afgesloten, vind je de polisvoorwaarden ook via Mijn OHRA Zzp.

Waarop baseert OHRA mijn premiebedrag?

De premie die je betaalt, verschilt per verzekering en hangt af van een aantal factoren. Denk aan het verzekerde bedrag dat je kiest, het eigen risico en je omzet. Je kunt bij elke verzekering eenvoudig online je premie berekenen.

Moet ik een account aanmaken om een verzekering af te sluiten?

Om een verzekering af te sluiten hoeft dat niet. Na het afsluiten, ontvang je van ons een link om je aan te melden bij Mijn OHRA Zzp. Met een account beheer je eenvoudig online je verzekeringen. Je kunt je polis inzien en gegevens wijzigen.

Kan ik mijn verzekering dagelijks opzeggen?

Ja dat kan. Dit kun je eenvoudig zelf doen via Mijn OHRA Zzp.

Waarom heb ik een account nodig?

Als je een account aanmaakt voor Mijn OHRA Zzp, beheer je eenvoudig zelf je gegevens en heb je direct inzicht in jouw zzp-verzekeringen. Ook een schade meld je dan snel en gemakkelijk online. Na het aanvragen van je verzekering, ontvang je de aanmeldlink per mail.

Ik wil mijn auto ook verzekeren, kan dat?

Ja, dat kan, als je rijdt in de auto die je privé hebt gekocht. OHRA heeft geen aparte zakelijke autoverzekering. Wel kun je bij ons als zzp'er de particuliere autoverzekering afsluiten. Hiervoor gelden een paar voorwaarden. Je auto mag niet op naam van de zaak staan. Daarnaast gebruik je de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren.

Ben ik verzekerd bij al het werk dat ik doe?

Nee, je bent alleen verzekerd als er schade ontstaat bij bedrijfs- of beroepsactiviteiten die in de beroepenlijst staan. Verdien jij bijvoorbeeld af en toe wat bij met verbouwen? En ontstaat daarbij schade? Dan is dat niet gedekt door deze zzp-verzekering. 

Ik ben maar een paar uur per week bezig met mijn activiteiten. Waarom word ik hierom dan helemaal afgewezen?

Verzekeren gaat over het afdekken van risico’s. Die risico’s zijn voor alle activiteiten en per verzekering anders. We verzekeren (nog) geen activiteiten die erg hoge risico’s kennen.

Op dit moment kom je alleen in aanmerking voor onze verzekeringen als je activiteiten in onze lijst staan. Staan je activiteiten niet in de lijst, dan kunnen we je helaas niet verzekeren. Ook als je maar een klein deel van je tijd aan deze activiteit besteedt. De activiteiten worden gelijkwaardig gewogen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofd- en nevenactiviteiten.

De KvK-gegevens die jullie tonen komen niet overeen met wat ik doe.

We halen de gegevens op bij de KvK. Klopt het niet wat er staat, pas je gegevens dan aan bij de KvK. Op basis van de activiteiten die geregistreerd zijn bij de KvK bepalen we of we je kunnen verzekeren of niet. Als deze niet up-to-date zijn, pas ze dan eerst aan bij de KvK. 
 

Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering zzp

Rechtsbijstand­verzekering zzp

Inboedelverzekering zzp

Laptop- en tabletverzekering zzp