Zorg, voorziening, hulp of ondersteuning regelen

Heeft u of een gezinslid zorg, een voorziening, hulp of ondersteuning thuis nodig? Dan heeft u vaak met verschillende instanties te maken. Dat kan lastig zijn. OHRA helpt u bij het regelen van de juiste zorg.

Waarbij kunnen wij u helpen?

  • Revalidatie na een ziekenhuisopname.
  • Hulp voor uw dementerende vader of moeder.
  • Huishoudelijke hulp voor uw vader of moeder als u zelf niet meer kunt helpen.
  • Krukken, een verstelbaar bed of andere hulpmiddelen. 

Zelf zorg regelen via de Regelhulp

Met de online Regelhulp vindt u in drie stappen direct de zorg die u nodig heeft. U krijgt alle informatie over regelingen, voorzieningen en uitkeringen die voor u interessant zijn. Ook kunt u direct voorzieningen aanvragen en contact opnemen met de juiste instanties. Ga naar de Regelhulp.

Hulp zoeken of aanbieden via WeHelpen

Soms is het handig als iemand u kan helpen bij het boodschappen doen, de tuin bijhouden of het verzorgen van een ziek familielid. Of misschien vindt u het zelf prettig om iets te doen voor iemand bij u in de buurt. WeHelpen is een website die vraag en aanbod op het gebied van hulp bij elkaar brengt. U vindt makkelijk contact met vrijwilligers, mantelzorgers en mensen die hulp nodig hebben bij u in de buurt. 

WeHelpen App voor uw mobiel
U kunt ook gebruikmaken van de WeHelpen App voor uw mobiele telefoon. U ziet dan alle hulpvragen bij u in de buurt, en kunt direct uw hulp aanbieden. Ga naar WeHelpen.

Eenvoudig hulp organiseren met de MiessAgenda

Met de gratis App MiessAgenda organiseert u eenvoudig zorg én aandacht. Wie kan wanneer met vader naar de dokter? Wie gaat met moeder naar de fysiotherapeut? U stemt het allemaal vanuit één agenda af met uw eigen besloten groepje van bijvoorbeeld familie, buren en vrijwilligers. Iedereen in de groep kan afspraken in de agenda zetten en mensen uit de groep hiervoor uitnodigen. Afspraken die in uw eigen agenda passen accepteert u, de rest blijft open staan voor anderen binnen de groep. De app is verkrijgbaar voor IOS en android of te gebruiken op de computer. Ga naar de MiessAgenda.

Stel uw vraag aan het OHRA Zorgteam

Onze medewerkers van het OHRA Zorgteam zijn op de hoogte van de (veranderende) wet- en regelgeving in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan de Zorgverzekeringswet (de ZvW, de wet die de basisverzekering regelt), de Wet Langdurige Zorg en de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij helpen u verder.

U kunt het OHRA Zorgteam bereiken via telefoonnummer 0135938002 (lokaal tarief). Kies in het keuzemenu voor ‘3’, ‘Wachtlijstbemiddeling’. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. U kunt ons ook e-mailen.