Wachtlijstbemiddeling. Wat is het?

Heb je een behandeling nodig, maar heb je te maken met lange wachttijden? Dan kan OHRA voor je bemiddelen. Jouw persoonlijke wensen staan altijd centraal. Zo houden we rekening met wat jij een redelijke wachttijd vindt. Of hoeveel je maximaal wilt reizen om ergens anders behandeld te worden. Misschien kun je wel eerder terecht buiten je regio of in het buitenland.

En jij kiest!

Je kiest altijd zélf waar je behandeld wordt. Ook bij wachtlijstbemiddeling. Dat is echte vrije zorgkeuze.

Wanneer kun je er gebruik van maken?

Wachtlijstbemiddeling is mogelijk voor consulten en behandelingen door:

  • Ziekenhuizen en Zelfstandige Behandelcentra (ZBC)
    Voor dagbehandelingen, behandelingen zonder opnamen (poliklinische behandelingen), onderzoeken, opnames en operaties. Een ZBC is overigens een samenwerkingsverband tussen medisch specialisten en biedt net als een ziekenhuis medisch specialistische zorg. Het gaat dan wel om planbare, minder complexe zorg zonder opname (poliklinisch). Zoals oogheelkunde, orthopedie of dermatologie.
  • Instellingen voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)
    Voor behandelingen met of zonder opname. In dit geval is wachtlijstbemiddeling alleen mogelijk als je langer dan 2 weken moet wachten op een behandeling
  • Wijkverpleging
    Voor het vinden van een wijkverpleegkundige voor het stellen van een (her)indicatie voor een PGB of voor het vinden van een geschikte aanbieder voor wijkverpleging. Wachtlijstbemiddeling is in dit geval altijd per direct mogelijk.

Ben je al onder behandeling?

Misschien ben je al onder behandeling, maar wil je liever ergens anders behandeld worden. Gaat het om een onderzoek? Dan is wachtlijstbemiddeling helaas vaak niet mogelijk. Het is wettelijk namelijk niet toegestaan om zonder toestemming van je huidige zorgverlener naar een andere zorgverlener te gaan voor een ‘los onderzoek’

Wachtlijstbemiddeling aanvragen

Dit doe je heel eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering. Log direct in met je DigiD en regel het direct! Het OHRA Zorgteam neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

Je kunt ook even bellen: 0135938002 (lokaal tarief). Kies dan in het keuzemenu voor optie 3, ‘wachtlijstbemiddeling’. Je kunt het OHRA Zorgteam bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur.

Vragen of liever persoonlijk contact?

Bel het OHRA Zorgteam: 0135938002 (lokaal tarief). Kies voor optie ‘3’. Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. Je kunt ook mailen. Alle medewerkers van het OHRA Zorgteam hebben een medische achtergrond en alles wat je bespreekt is vertrouwelijk