Zorg nodig? OHRA helpt

Heb je hulp nodig bij het regelen van zorg of het vinden van de juiste zorg of zorgverlener? Wij helpen je graag verder!

Ben je mantelzorger en heb je zorg nodig? En heb je geen idee wat al die afkortingen, wetten en regels precies inhouden? Geen probleem! Jij geeft aan welke zorg er nodig is, denk aan bijvoorbeeld dagbesteding, wijkverpleging of het regelen van een scootmobiel. Wij leiden je door het doolhof van wet- en regelgeving. Zodat jij precies weet op welke zorg en ondersteuning je recht hebt. Ga direct naar de OHRA Zorg Assistent. Goed om te weten; je kunt altijd gebruik maken van de OHRA Zorg Assistent. Of je nu voor zorg bij OHRA verzekerd bent of niet!

Moet je naar het ziekenhuis? Meestal is het niet nodig om dit vooraf te melden. Toestemming vragen hoeft meestal ook niet. Dat is alleen noodzakelijk wanneer je behandeling op de zogenaamde Limitatieve lijst medisch specialistische zorg [PDF] staat. Dit is door de overheid bepaald. Staat je behandeling op deze lijst? Lees dan hoe je toestemming aanvraagt. We kunnen ons voorstellen dat je je gesprek met je arts graag goed voorbereidt. Daarom hebben we een handige vragenlijst [PDF] voor je gemaakt.

Kies zélf je ziekenhuis
Vind je het fijn om zelf te bepalen door wie en waar jij je laat behandelen? Bij OHRA heb je vrije zorgkeuze, dus je kiest zélf je ziekenhuis. Vind direct een ziekenhuis bij jou in de buurt.

Als je nu zorg nodig hebt, wil je natuurlijk niet op een wachtlijst komen. OHRA helpt met wachtlijstbemiddeling. Zo krijg je sneller de zorg die je nodig hebt.

Heb je een niet spoedeisende, maar geplande behandeling nodig? Dan kun je ervoor kiezen om deze in het buitenland te ondergaan. Bijvoorbeeld in België of Duitsland. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Heeft een arts een diagnose gesteld of een behandeling gestart, maar heb jij hier je twijfels bij? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je graag de mening hoort van een andere arts of behandelaar. Dat kan door middel van een second opinion. We vertellen je graag hoe dit werkt.

Bij OHRA heb je vrije zorgkeuze. Je kiest dus zélf je zorgverlener. Maar ook dit maken we je graag makkelijk! Vind direct een zorgverlener bij jou in de buurt.

Een zorgverlener die aansluit op jouw situatie.
Misschien zoek je een zorgverlener die jou kan behandelen op een manier die past bij jouw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld een die aansluit bij je geloofsovertuiging. Het OHRA Zorgteam helpt je daar graag bij. Je kunt ons bereiken via 0135938002. Wij helpen je met het vinden van een zorgverlener die bij jou past. Je kunt ons ook mailen.

Zorgkosten zijn al vervelend genoeg, maar wanneer ze zijn veroorzaakt door een ander is dat extra vervelend. Gelukkig kun je de kosten dan verhalen op de persoon die ze veroorzaakt heeft. Wij helpen je daar bij met de OHRA Verhaalservice.