Leefstijlcoach Online

Vind jij een gezonde leefstijl ook belangrijk? En ben je collectief verzekerd? Maak dan gratis gebruik van een Leefstijlcoach Online. Je verbetert je vitaliteit, je vermindert stress, je leert gezonde keuzes te maken. Ook prettig: je kiest zelf wanneer je met je Leefstijlcoach Online aan de slag gaat. Ze zijn in ieder geval op ieder moment beschikbaar, dus dat is makkelijk!

Ben je niet collectief verzekerd bij OHRA? Dan kun je helaas geen gebruik maken van de Leefstijlcoach

Hoe? Heel eenvoudig!

Je gaat aan de slag met een van de online coaches, waar en wanneer jij maar wilt. Er zijn 4 modules. Je kunt er 1 volgen, of 2, of allemaal. Dat is helemaal aan jou. Bij elke module werk je samen met je online coach aan een bepaald gezondheidsthema. En: privé blijft privé. Alléén jij kunt je persoonlijke gegevens inzien.

De 4 modules

Kies de module met het gezondheidsthema waaraan jij wilt werken. Of kies er meerdere. Je kunt ze allemaal volgen. Gratis!

Module Gezonde voeding

Wil je graag gezonder eten? Omdat je niet happy bent met je gewicht, vanwege medische redenen, of gewoon om je fitter te voelen? Dan begeleidt de online voedingscoach jou 12 weken lang bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Je krijgt regelmatig mails van de coach met persoonlijke tips, opdrachten en tools.

Met een test breng je eerst je eetpatroon, gewicht en fitheid in kaart. Op basis hiervan bepaal je jouw persoonlijke doel voor de komende 12 weken en krijg je een adviesgewicht.

Daarna ga je aan de slag! Je krijgt diverse opdrachten. En stap voor stap leer je gezond en lekker te koken, herken je knelpunten en kom je erachter welk type eter je bent.

Enthousiast geworden? Meld je direct aan en start vandaag nog met de module Gezonde Voeding.

Module Stoppen met roken

Iedereen weet het eigenlijk wel: roken is ongezond, kost veel tijd en geld. Toch is stoppen vaak moeilijk. De online Stoppen met roken-coach helpt je hier gelukkig bij. Met een goede voorbereiding, persoonlijke begeleiding en uitgebreide nazorg. Zodat het je deze keer écht lukt.

Je begint met een test. Je brengt in kaart hoe het staat met je conditie, hoeveel je nu gemiddeld rookt en hoeveel geld je dit elke dag kost. Ook berekent de Stoppen met roken-coach een stopdatum. Had je zelf een andere datum in gedachten? Dat kan natuurlijk ook.

En dan: aan de slag! Je begint aan de opdrachten die je helpen met stoppen. In ieder stadium: voordat je stopt, op de stopdatum en in de weken erna. Dat steuntje in de rug kun je vast gebruiken!

Hak de knoop door! Meld je direct aan en start vandaag nog met de module Stoppen met roken.

Module Vitaal en energiek

Als je goed in je vel zit, presteer je beter. Je bent fitter en hebt genoeg energie voor leuke dingen zoals vrienden, hobby's en sport. Kortom: hoe meer energie, hoe blijer en gelukkiger.

Maar hoe vitaal en energiek ben jij? Wat geeft jou energie en wat kost juist energie? Kun je je goed ontspannen en weer opladen? De module Vitaal en energiek helpt je met deze vragen. Je leert moeheid en spanningen omzetten in energie.

In het begin van de module breng je je energie en vitaliteit in kaart. Vervolgens krijg je tips en oefeningen van de online coach om beter in balans te komen en te ontspannen. Je brengt je energie weer op peil. De module eindigt met adviezen en opdrachten om vitaal te blijven. Zo geniet je nog meer van het leven.

Wil jij ook meer energie? Meld je direct aan en start vandaag nog met de module Vitaal en energiek.

Module Assertiviteit

Assertief zijn is vaak lastig. Kun jij bijvoorbeeld goed voor jezelf opkomen, nee zeggen of een confrontatie aangaan? Of cijfer je jezelf liever weg, om anderen niet te kwetsen of om aardig gevonden te worden? Dat is soms best oké, maar het voelt niet altijd even goed. Want jouw belangen zijn ook belangrijk.

In de module Assertiviteit leer je om een goede balans te vinden: opkomen voor jezelf, maar ook de relatie met de ander goedhouden. Aan de hand van 16 stellingen kom je erachter hoe assertief jij bent. Ook oefen je met 'Nee zeggen', 'Verzoek doen', 'Feedback geven' en 'Feedback ontvangen'.

Hier kun geen nee tegen zeggen toch? Meld je direct aan en start vandaag nog met de module assertiviteit

Samenwerking met Care2U en Medicinfo

De Leefstijlcoach Online is een samenwerking tussen Medicinfo, Care2U en OHRA. Care2U en Medicinfo houden zich bezig met zorgvernieuwing in de breedste zin van het woord. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Medicinfo of op de website van Care2U.