Restitutie zorgverzekering

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een restitutiepolis. Dat betekent dat je altijd vrije zorgkeuze hebt. Je kiest zelf naar welke zorgverlener je gaat. Als het verzekerd is, betalen wij de rekening

Voordelen restitutiepolis

  • Vrije zorgkeuze: zelf kiezen naar welke arts, ziekenhuis of andere zorgverlener je gaat.
  • Je krijgt geen rekening van zorgverleners met wie wij afspraken hebben.
  • We vergoeden ook de zorg van zorgverleners met wie wij geen afspraken hebben.

Wat is de overeenkomst tussen een salade en een restitutiepolis? Cilles legt het uit.

Wat vergoedt de restitutie zorgverzekering?

Je hebt met een restitutiepolis recht op alle zorg uit de basisverzekering. Heb je ook een aanvullende verzekering of tandartsverzekering? Dan is de vergoeding afhankelijk van je verzekering. In onze Pakketvergelijker [PDF] en in de OHRA Vergoedingenwijzer bekijk je alle vergoedingen. Het maakt dan dus niet uit wie je zorgverlener is.

Vrije zorgkeuze. Altijd. Overal

Met een restitutie zorgverzekering heb je vrije zorgkeuze. Altijd. Overal. Je kiest zelf je arts, ziekenhuis of andere zorgverlener. Je mag altijd rekenen op een volledige vergoeding. Je kunt naar zorgverleners gaan met wie wij afspraken hebben; onze gecontracteerde zorgverleners. Maar je mag ook naar zorgverleners met wie wij geen afspraken hebben. Dit zijn de niet-gecontracteerde zorgverleners. Ook dan krijg je met de OHRA Zorgverzekering al je kosten vergoed. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Vergoeding van gecontracteerde zorgverleners

Ga je naar een zorgverlener met wie we afspraken hebben? Dan krijg je alle zorg die onder je zorgverzekering valt vergoedt. Je ontvangt geen rekening. Wij verrekenen de kosten gelijk met je zorgverlener. Met de OHRA App of via onze website vindt je gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt. Snel. Eenvoudig.

Vergoeding van niet-gecontracteerde zorgverleners

Ga je naar een zorgverlener met wie we geen afspraken hebben? Dan vergoeden wij de zorg die onder je zorgverzekering valt ook. Je betaalt de rekening wel eerst zelf. Daarna declareer je de rekening bij ons. Bijvoorbeeld met de OHRA App.