Vrije zorgkeuze

Met de OHRA Zorgverzekering heb je vrije zorgkeuze. Altijd. Overal. Je kiest zelf naar welke arts, therapeut of andere zorgverlener je gaat. Het maakt niet uit of wij afspraken hebben met je zorgverlener. Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd.

Voordelen vrije zorgkeuze van OHRA:

  • Echt vrije zorgkeuze: kies zelf je zorgverlener
  • Geen risico dat je achteraf moet bijbetalen
  • OHRA App als je zorg nodig hebt

Wat is de vergoeding bij vrije zorgkeuze?

Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Heb je met alle zorgverzekeringen vrije zorgkeuze?

Nee. Zorgverzekeraars bepalen zelf het soort polis van hun zorgverzekering. Dit kan een restitutiepolis, combinatiepolis of een naturapolis zijn. De OHRA Zorgverzekering is een restitutiepolis. Met deze polis heb je dus altijd vrije zorgkeuze. Heb jij geen OHRA Zorgverzekering en wil je weten of je vrije zorgkeuze hebt? Doe de vrije zorgkeuze check.

Wanneer heb je geen vrije zorgkeuze?

Kies je voor een zorgverzekering met een naturapolis? Voor een volledige vergoeding kun je dan alleen terecht bij zorgverleners met wie je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Ga je hier niet naar toe? Dan betaal je altijd zelf een deel van de kosten.

Uh...heb ik niet altijd vrije zorgkeuze?

Naar de zorgverlener gaan van jouw keuze? Dat doe je natuurlijk het liefste zonder zorgkosten uit eigen zak te betalen.