Vrije zorgkeuze: jij bepaalt!

Met de OHRA Zorgverzekering heb je vrije zorgkeuze. Altijd. Overal. Je bepaalt zelf naar welke arts, therapeut of zorgverlener je gaat. Het maakt niet uit of wij afspraken hebben met je zorgverlener. Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd.

Dit zijn de voordelen

  • Jij kiest zelf naar welke arts, ziekenhuis of zorgverlener je gaat
  • Je loopt niet het risico achteraf bij te moeten betalen
  • Wij vergoeden ook de zorg van zorgverleners waar wij geen afspraken mee hebben

Wordt de rekening altijd vergoed?

Jep. Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Maar een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Maar gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

  • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen

Heb je bij alle zorgverzekeraars vrije zorgkeuze?

Nee, dat is niet vanzelfsprekend. Zorgverzekeraars bepalen zelf het soort polis van hun zorgverzekering. Dit kan een restitutiepolis, combinatiepolis of een naturapolis zijn. De OHRA Zorgverzekering is altijd een restitutiepolis. En dat betekent vrije zorgkeuze. Zit je niet bij OHRA en kies je voor een zorgverzekering met een naturapolis? Voor een volledige vergoeding kun je dan alleen terecht bij zorgverleners met wie je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Wanneer je dit niet doet betaal je altijd zelf een deel van de kosten.