Wat kost je behandeling in het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum?

Wat kost een röntgenfoto eigenlijk? En hoeveel betaal je voor een operatie aan neus- of keelamandelen? Veel mensen weten niet wat de prijs is van een behandeling. Wij geven je graag meer inzicht.

Weten waar je voor betaalt

De roep om transparantie in de zorg is enorm. Logisch, want je wilt weten waar je voor betaalt. Verschillende partijen willen daarom dat zorgverzekeraars en ziekenhuizen de tarieven van bijvoorbeeld ziekenhuisbehandelingen openbaar maken. Zo kun je de prijzen van verschillende ziekenhuizen van te voren vergelijken. En kun je achteraf beter controleren of je rekening wel klopt.

Welke tarieven staan in onze prijslijst?

We beginnen met de publicatie van behandelingen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885,-. Want dat zijn de kosten die je zelf moet betalen. Je kunt de tarieven gebruiken om te berekenen welke kosten je gaat krijgen. En om de prijzen tussen ziekenhuizen te vergelijken.

Kun je jou ziekenhuis of behandelcentrum niet vinden?

Er kunnen ziekenhuizen in dit overzicht ontbreken omdat OHRA en het ziekenhuis nog geen tarieven overeengekomen zijn voor deze behandelingen. Daarom worden de tarieven regelmatig bijgewerkt. Houd dus onze website goed in de gaten! Kun je jouw behandeling niet vinden of is iets niet duidelijk? Onze klantenservice beantwoordt je vragen graag.