Vergoedingen zorgverzekering

De belangrijkste vraag als je een zorgverzekering afsluit, is wat je vergoed krijgt. Daar zijn wij graag duidelijk over. 

We beginnen bij het begin. De OHRA Zorgverzekering is onze basisverzekering. De basisverzekering is een verplichte verzekering voor vergoedingen van zorg uit het basispakket. De overheid bepaalt de inhoud van het basispakket. De vergoedingen zijn bij alle zorgverzekeraars hetzelfde.


Vergoedingen OHRA Zorgverzekering

Wil je extra vergoedingen? Sluit dan een aanvullende verzekering af.  En voor de vergoeding van tandartskosten kies je een aparte tandartsverzekering In onze Pakketvergelijker 2017 [PDF] zie je wat onze verschillende zorgverzekeringen vergoeden. Of bekijk onze vergoedingen in de OHRA Vergoedingenwijzer.

Vergoedingen van gecontracteerde zorgverleners

Wij maken met veel zorgverleners afspraken over de kwaliteit en de prijs van zorg. Die afspraken leggen we vast in een contract. Dit noemen we onze gecontracteerde zorgverleners. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je de rekening volledig vergoed.

Vergoedingen van niet-gecontracteerde zorgverleners

Er zijn ook zorgverleners met wie wij geen afspraken maken. Dat zijn de niet-gecontracteerde zorgverleners. Ga je voor zorg naar zo'n zorgverlener? Ook dan vergoeden wij gewoon alle kosten. Dat komt omdat de OHRA Zorgverzekering een restitutiepolis heeft. Een enkele keer krijgen wij wel een rekening van een niet-gecontracteerde zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Ben je niet bij ons verzekerd? Dan kan het zijn dat je een naturapolis hebt en een deel van de zorgrekening zelf moet betalen.

Soorten tarieven voor vergoedingen

Wij gebruiken voor de vergoedingen vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen verschillende tarieven. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe dat allemaal zit. Wij geven daarom graag uitleg over onze tarieven.

Eenvoudig je persoonlijke vergoedingen bekijken?

Wil je alleen de vergoedingen bekijken van je gekozen zorgverzekering? Het enige dat je hoeft te doen, is de OHRA App downloaden en de gegevens koppelen aan je Mijn OHRA account. Zo kun je ook makkelijk rekeningen declareren en een zorgverlener zoeken.