Voetbehandeling algemeen

Voetbehandeling in overige situaties gaat om algemene voetbehandeling. Er is géén sprake van diabetes, ernstige bloedvatproblemen in de benen of reumatoïde artritis. Een arts schrijft de voetbehandeling voor. Een podotherapeut of podoloog voert de behandeling uit.

Heeft u diabetes? Bekijk de vergoeding van voetzorg bij diabetes. Bekijk de vergoeding van voetzorg bij bepaalde aandoeningen, als u ernstige bloedvatproblemen in de benen of reumatoïde artritis heeft. Hulpmiddelen, zoals steunzolen, vallen niet onder deze vergoeding. Kijk hier voor de vergoeding van steunzolen.

De basisverzekeringvergoedt voetbehandeling algemeen niet.

Heeft uw arts een behandeling voorgeschreven? Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u recht op een vergoeding van algemene voetbehandeling:

Aanvullende verzekeringVergoeding
Sterk-
Aanvullendmaximaal € 50,- per jaar
Extra Aanvullendmaximaal € 100,- per jaar
Uitgebreidmaximaal € 150,- per jaar

Onderstaande verzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

Aanvullende verzekeringVergoeding
Jongeren-
Uitgebreid Vitaalmaximaal € 150,- per jaar
Extra Uitgebreidmaximaal € 150,- per jaar
Compleetmaximaal € 150,- per jaar
Extra Sterk-
Zelfverzekerd Compact-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Nee, u heeft geen eigen risico voor zorg die uw aanvullende verzekering vergoedt.

Nee, u hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Is de zorg die u nodig heeft duurder dan het bedrag dat uw aanvullende verzekering vergoedt? Dan moet u de extra kosten zelf bijbetalen.

U kiest zelf uw zorgverlener. De zorgverlener moet aangesloten zijn bij een door OHRA erkende beroepsvereniging voor voetzorg. Wij helpen u graag met het vinden van een erkende behandelaar. Vind hier een behandelaar bij u in de buurt. Vul als zoekterm in 'podotherapeut' of 'podoloog'. De behandelaars in de resultatenlijst zijn door ons erkend.

U kunt alleen terecht bij een behandelaar die lid is van een beroepsvereniging die door OHRA wordt erkend. In andere gevallen krijgt u de behandeling niet vergoed.

Nee, u hoeft vooraf geen toestemming te vragen. De behandeling moet wel door uw arts zijn voorgeschreven.