Parodontologie

Parodontologie richt zich op de behandeling van bloedend tandvlees, teruggetrokken tandvlees, rood of gezwollen tandvlees. Een tandarts of een mondhygiënist voert deze behandeling uit.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vergoedt de basisverzekering de kosten voor parodontologie door een tandarts of mondhygiënist. Welke behandelingen de basisverzekering voor mondzorg vergoedt kun je hier nalezen.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan krijg je geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je voor parodontologie door een tandarts of mondhygiënist een vergoeding krijgen vanuit een tandartsverzekering. In de tabel zie je wat de tandartsverzekering vergoedt. De bedragen gelden per kalenderjaar en voor alle behandelingen van de tandarts samen.

TandartsverzekeringVergoeding
Tand Sterk-
TandenGaaf 250€ 250,-
TandenGaaf 500€ 500,-

Onderstaande tandartsverzekeringen kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

TandartsverzekeringVergoeding
TandenGaaf 150€ 150,-
TandenGaaf 750€ 750,-
TandenGaaf 1.500€ 1.500,-
TandenGezond 150-
TandenGezond 250-
TandenGezond 500-
Zelfverzekerd Tandarts
Compact Plus
-

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je op hoeveel vergoeding je nog recht hebt. Ook zie je hoeveel je al hebt verbruikt.

Behandelingen voor tanden bleken en abonnementskosten voor de tandarts vergoeden wij niet. Ook krijg je vanuit de tandartsverzekering geen vergoeding voor orthodontie.

Een tandartsverzekering heeft geen eigen risico.

Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico voor zorg uit de basisverzekering.

Je kunt terecht bij elke tandarts en bij elke mondhygiënist werkzaam in een tandartspraktijk of centrum voor mondzorg. OHRA heeft wel speciale (kwaliteits)afspraken met tandartsen. Vind hier een tandarts bij jou in de buurt. Tandartsen vind je onder de categorie ‘Tandarts’.

Kies je voor een vrijgevestigde mondhygiënist? Vind hier een mondhygiënist bij jou in de buurt. Kijk onder ‘Mondhygiënist’.

Je mag ook naar een tandarts of mondhygiënist waarmee OHRA geen contract heeft.

Nee, voor parodontologie door een tandarts of mondhygiënist heb je vooraf geen toestemming van OHRA nodig.